Terrassa

Així avancen les obres del nou carril cap a l’Hospital de Terrassa

Les obres han inclòs un viaducte i unes escales d’accés directe al centre hospitalari

Panoràmica de les obres / NEBRIDI ARÓZTEGUI

És el tema de comentari entre aquells que passen per allà diàriament, en vehicle particular, en taxi, amb autobús. Els treballs de construcció del carril bici i de vianants que ha d’unir Terrassa i Sabadell en paral·lel a la carretera N-150, i que enllaçarà l’Hospital de Terrassa amb l’avinguda de Madrid, avancen de manera cridanera. Ja s’identifica perfectament el traçat d’una obra que ha inclòs un viaducte. El projecte es finança amb els fons europeus Next Generation i té un import global de 2,5 milions d’euros.

Al febrer del 2022, el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori preveia que aquesta infraestructura estigués enllestida a finals del 2023, però el procés es va retardar. A la tardor del 2023 s’executava el primer tram de la primera de les dues fases en què es va dividir el projecte. En aquest trajecte, que corresponia als 1,4 quilòmetres que hi ha des de l’avinguda de Madrid fins a l’Hospital de Terrassa, es construïa una vorera de 2,5 metres d’amplada per als vianants i un vial de 2,5 metres per a les bicicletes i els patins. Les previsions indicades pel Govern a l’abril passat apuntaven a una finalització de les obres al juny, però tampoc va ser així. En tot cas, pel que sembla, falten unes poques setmanes per acabar el projecte, pressupostat en 2,5 milions d’euros.

Escales per accedir a l’Hospital de Terrassa / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Aquest ha inclòs l’aixecament, a prop de l’Hospital de Terrassa, d’un viaducte sobre el torrent de la Grípia i d’una escala que donarà accés al centre sanitari de la carretera de Torrebonica. Des d’aquest punt, el camí passa a ser compartit per vianants i ciclistes i mantindrà aquesta condició fins a la futura rotonda de l’N-150 que donarà accés a l’hospital. El segon tram del projecte completarà el carril bici i per a vianants des del recinte del Consell Comarcal del Vallès Occidental fins al complex Ègara dels Mossos d’Esquadra.

/ NEBRIDI ARÓZTEGUI

La intenció és facilitar-ne la mobilitat a peu, en bicicleta i en patinet. L’actuació està recollida al Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV) i la Generalitat en va promoure l’obtenció de finançament dels fons europeus Next Generation. A l’abril passat, el Govern va informar que treia a licitació dos nous projectes que se sumaven al pla ja en marxa. Es tractava de la creació d’una gran rotonda que transformarà l’accés a l’Hospital de Terrassa i la d’un nou vial segregat, també per a transport públic i vehicles d’emergències.

To Top