Ahir i Avui

Quan tot començava a ser més alegre

Ball de Plaça (1986-2024)

Abans d’iniciar la tirallonga que acostuma a acompanyar les imatges del passat i l’actual, un breu apunt. Segons ens corregeixen, en concret el company Quico Simó, la foto del passat que sortia a l’edició d’ahir, era la Caparronada que es va celebrar dissabte amb colles convidades i no el dia de la descoberta del Capgròs de l’Any. Fet l’aclariment i sense estendre’s més en el tema, ens dirigim a les instantànies que toquen avui que, si no la tornem a vessar, són del Ball de Plaça de la Festa Major de 1986.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Nebridi Aróztegui

El Capgròs d’aquell any va ser el muntanyenc Quim Prunés, el cinquè de la història. I a la foto se’n veuen dos d’anteriors, el del fotògraf Cristóbal Castro (1985) i el de la sempiterna Lourdes Serra (1983), que va encarregar-se del bar dels Amics de les Arts una pila de temps.

Si no ens falla tampoc la memòria ni els contactes, es veuen quatre regidors de llavors, del mandat que duraria entre els anys 1983 i 1987. D’esquerra a dreta surten Mercè Galí, del PSC, Roc Fuentes, del PSUC, Josep Pous, de Convergència, i el quart, tot apunta que és Josep Casajuana, també del PSC, encara que hi ha controvèrsia sobre el tema. Esperem que algú desfaci l’entrellat.

Sobre una tarima

El Ball de Plaça d’aquella època, com es pot comprovar, es feia sobre una tarima situada al mig de la Plaça Vella. En continua a aquesta ubicació, però es fa a peu de carrer. L’expectació, visionant les dues instantànies, sembla ser gairebé la mateixa de quan tot començava, després d’anys sense gaires alegries.

To Top