Terrassa

El Bitxo del Torrent Mitger participarà al Festival d’enceses del bestiari de Catalunya

La colla terrassenca ha estat sel·leccionada per participar al concurs, que se celebrarà en el marc de la 17ena Trobada del bestiari de foc d’Artesa de Lleida

El Bitxo del Torrent Mitger de Terrassa ha estat una de les cinc bèsties de  foc d’arreu de Catalunya seleccionades per participar en la 15ena edició del Festival d’enceses del bestiari de Catalunya que tindrà lloc aquest  dissabte, 6 de juliol, a Artesa de Lleida. Aquest concurs està organitzat per l’entitat El Griu d’Artesa de Lleida, en el marc de la 17ena Trobada del  bestiari de foc d’Artesa de Lleida.  

En aquesta edició del concurs, està prevista la participació de les següents bèsties de foc:  

– Bitxo del Torrent Mitger de Terrassa (Vallès Occidental) 

– Asterió d’Amposta (Montsià)  

– La Bèstia de Parets del Vallès (Vallès Oriental)  

– El Senglar de l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà) 

– Corb Borni de Llinars del Vallès (Vallès Oriental)  

En la seva candidatura, la Colla del Bitxo del Torrent Mitger va exposar la singularitat de la bèstia per la seva forma i disseny, on destaca el color  vermell amb detalls acurats com fulles i flors del torrent on, segons la  llegenda, va aparèixer, així com per la gran varietat de pirotècnia que  utilitza, juntament amb la música pròpia i el ball de protocol.  

Segons l’organització, en aquest 15è festival es pretén estimular la  imaginació i l’enginy per tal de fer lluir el bestiari de foc, exhibint les  millors i més potents enceses. Les enceses escollides volen mantenir les formes tradicionals i donar un toc de modernitat amb un nou format que el fa únic i inèdit. Per això, hi ha previstes tres enceses diferents durant el concurs, totes elles a la Plaça Major d’Artesa de Lleida:  

Una primera encesa per cremar entre la multitud participant en el correfoc que s’haurà celebrat prèviament amb la colla de diables de Juneda i que  finalitzarà just a la Plaça Major, on cada bèstia participant farà una encesa  individual. Tot seguit, es farà la presentació del 15è Festival d’enceses i del  jurat d’aquesta edició, i el Griu d’Artesa de Lleida farà un lluïment de foc.  

A continuació, tindrà lloc una segona encesa amb la música pròpia composada per a cada bèstia i interpretada per les persones de la seva  colla, on es combinaran música, ball i pirotècnia.  

La tercera encesa és un lluïment individual de la bèstia, sola en plena acció  i acompanyada per la música del grup musical Tradifarra.  

El jurat valorarà la posta plàstica de l’encesa i la combinació de la bèstia  amb el foc; el ball de protocol i escenificació; els colors, el tipus de  pirotècnia i la durada de l’encesa. Totes les bèsties participants rebran un  ajut econòmic per la participació, dotat en 1.300 euros per al primer classificat,  1.100 euros per al segon classificat; 900 euros per al tercer classificat; i 700€ per al  4art i 5è classificat. A part, hi ha previst un premi popular, concedit pel  públic, que consisteix en dos vals de material pirotècnic per import de  250 euros cadascun per gentilesa de Pirotècnia Catalana i Pirotècnia Estalella.  

To Top