Terrassa

Com afronta les rebaixes el comerç de proximitat?

El comerç de proximitat veu com les grans empreses marquen en el calendari l’inici de les rebaixes d’estiu

“Acabem d’exposar la temporada d’estiu i ja l’hem de rebaixar”. Aquesta és la realitat de molts comerços de proximitat, tal com exposa l’encarregada de Positivo, Ariadna Gómez. Si bé el període de rebaixes definit per l’Agència Catalana de Consum va del dia 1 de juliol fins al 31 d’agost, des de finals de juny ja veiem cartells amb ofertes i números vermells als aparadors de les botigues. Les promocions cada cop s’avancen més, i qui mana en aquest període de rebaixes són les grans empreses: “Si Inditex s’avança, nosaltres també, anem en funció del que fan ells”, explica Noemí Márquez, propietària de In Bloom . El president de Terrassa Centre, Xavi Linares exposa que “els grans poden fer el que vulguin, no hi ha ordre. Cal una llei catalana de comerç prou forta per regular el període de rebaixes”. Reivindica una “sensació de deixadesa” per part de l’administració davant d’una situació que va “en total detriment” del comerç de proximitat, “i després ens queixarem que tanquen les botigues”, sentencia. Noemí Márquez apunta: “Aquest any hem començat els descomptes abans de Sant Joan. Jo crec que haurien de començar a l’agost”. Linares s’hi suma: “Arriba un punt en què comencen tan d’hora que hi ha més mesos de rebaixes que de temporada”.

Pau Palacios, responsable de Change, defensa que les rebaixes tenen una part positiva, “comencem amb una setmana molt potent de descomptes, ara tenim promocions que arriben fins al 40%, i ens ajuda a treure estoc”. Noemí Márquez considera que “les rebaixes són necessàries per a aquella gent que no pot comprar en temporada”. El president de Terrassa Centre afegia que “les ofertes ajuden al fet que la gent entri i descobreixi els comerços”.

/ ALBERTO TALLÓN

Al mal temps, bona cara?

Les altes temperatures s’han fet esperar durant el mes de juny, “això fa que la gent no necessiti posar-se roba d’estiu, i no la compren”. Ariadna Gómez se suma: “Ens va costar molt arrencar, perquè es venia estoc d’estiu i ja havíem de reduir els preus, i això trobo que no és positiu per nosaltres”.

Avançar el període de rebaixes és una decisió que no pren el comerç de proximitat, però a la qual s’hi ha de sumar per la feroç competència a la qual s’enfronten: “Apel·lem a la pedagogia de la ciutadania, què sàpiguen què compren, d’on venen els productes i on paguen els impostos les empreses”, afirma Xavi Linares. Per la seva banda, Terrassa Centre continuarà amb els seus descomptes, no només a les botigues, si no també a la seva campanya “Botigues al carrer”, que tindrà lloc aquest divendres a la plaça Vella.

Com afronta les rebaixes el comerç de proximitat?
To Top