Terrassa

Terrassa tindrà un Consell Municipal per la Llengua Catalana

Estudiarà la situació de la llengua a Terrassa i fomentarà el seu ús social

El ple ha aprovat crear el Consell Municipal per la Llengua Catalana i el seu reglament. Serà un òrgan de participació que estudiarà la situació del català a la ciutat i vetllarà per la consolidació i l’augment del seu ús, “mai des de la imposició”, ha puntualita puntualitzat la regidora de Polítiques Lingüístiques, Montserrat Caupena. Les entitats havien demanat un gest municipal pel “retrocés de l’ús social del català”.

La iniciativa ha tirat endavant amb els vots de tots els grups municipals, excepte el PP i Vox. El govern ha acceptat la proposta del PSC d’incorporar al consell entitats com la Federació d’Associació de Veïns de Terrassa (FAVT) i els consells municipals de Cultura i d’Esports per “la seva incidència social”. La transacció ha estat acceptada i Caupena ha deixat palesa la disposició del seu departament a ampliar la composició del consens: “estem encantats d’incorporar nous membres”.

Aproven el finançament de 10 nous autobusos híbrids

Vist i plau del ple a l’operació de finançament dels 10 busos híbrids de 12 metres que s’incorporaran a la flota de TMESA. El consistori els adquirirà mitjançant un arrendament en modalitat de lísing (amb opció de compra) amb un termini d’amortització de set anys. L’operació, per tant, afectarà diversos exercicis.

El regidor d’Educació, Joan Salvador, saluda la delegació del Consell de Barri d’Ègara /Nebridi Aróztegui

Sense novetat sobre l’escola d’adults d’Ègara

El Consell de Barri d’Ègara ha portat al ple la històrica petició de reunificar les dues seus de l’Escola d’Adults d’Ègara (plaça de la Immaculada i carrer de jacint Elies) i la seva ubicació al complex de l’AEG. El govern ha respost que les propostes d’ubicació són sobre la taula de la conselleria d’Educació i que l’Ajuntament està “pendent de data per una reunió”.

Dret al dret universal de les extraescolars

La moció la ha presentat  CCOO (l’exregidor Manel Pérez), amb el suport del Consell Escolar Municipal i busca l’equitat educativa a través d’un accés universal a les activitats d’estiu i les  extraescolars. Ha tingut el suport unànime del ple.

Terrassa tindrà un Consell Municipal per la Llengua Catalana
To Top