Festa Major

“Sempre estaré agraïda de tot cor a Terrassa”

Chenoa actua dissabte (23.59 hores) a la plaça Nova de Terrassa. Torna a la ciutat mesos després de passar-hi hores i hores com a presentadora d’”OT” i assegura que li fa una il·lusió especial. Ens avança que llançarà nou senzill passat l’estiu

Chenoa és el nom artístic de María Laura Corradini. L’artista es va donar a conèixer el 2001 en participar en la primera edició d’“OT”

Dins de la seva ocupada agenda, Chenoa ha trobat un moment per respondre les preguntes de Diari de Terrassa. Actua aquest dissabte (23.59 hores) a la plaça Nova amb motiu de la Festa Major 2024.

Com afrontes el concert de Terrassa? Què hi podrem escoltar? Amb molt d’afecte i ganes. He estat diversos mesos passejant i gaudint de Terrassa per feina i és un regal poder cantar en la Festa Major just enguany. Sonaran les cançons més demanades pel públic.

No és el primer cop que actues a la Festa Major de Terrassa. Ja hi vas ser el 2014 i també el 2004. Recordes aquells concerts? 2004, 2014 i 2024. Vaig de 10 en 10 anys. Res és casualitat i a mi m’agrada la màgia, crec molt en aquesta mena de senyals. Sempre es vibra alt a Terrassa i noto l’afecte i ganes de divertir-se del públic.

“Les festes majors són les meves preferides perquè el xou és de tots”

T’agraden les festes majors? Són les meves preferides perquè el xou és de tots. M’encanta que el públic participi, balli, canti i es barregi amb la banda i amb mi. Els músics que m’acompanyen són excel·lents i la gent també gaudeix de veure’ls tocar i divertir-se a l’escenari. Els cinc connectem molt bé amb el públic.

Com deies, Terrassa és una ciutat on has passat molt temps els últims mesos com a presentadora d’“Operación Triunfo 2023”. La teva atrafegada agenda t’ha permès conèixer la ciutat? Mai oblidaré la meva estada a Terrassa, aquests mesos d’il·lusió i treball. Els seus carrers em van calmar diverses vegades davant tant d’estrès. També aquell moment de prendre’m el meu cafetó pel centre, on a vegades anava de compres… Sempre estaré agraïda de tot cor a Terrassa.

“És molt aclaparador tornar on vas començar i sentir que és tan ben acollit. És el meu millor any”

Has presentat “OT” 22 anys després de concursar-hi, has convençut tant el públic com la crítica i sembla que tant Gestmusic com Prime Video confien en tu per a una nova edició. Com ho valores, tot plegat? És molt aclaparador sentir que tornar on vas començar és tan ben acollit per públic i crítica. Per a mi és un premi ple d’amor. Sense dubtar, el considero el meu millor any.

De la nova generació de “triunfitos”, què en destacaries? Em quedo amb la seva il·lusió sana per aprendre. Són molt conscients que cal lluitar per tenir un forat en el món artístic, però són amants de la música i es nota. Tant de bo hi hagués lloc per a tots, encara que sabem bé que és complicat. El panorama musical sempre ha estat dur, no dic res que la gent no sàpiga… L’important és viure l’experiència i intentar-ho. Les tendències fluctuen en estil musical i les maneres d’arribar al públic també. Cal actualitzar-se sense parar. Ara bé, hi ha alguna cosa que no canvia. Qui alguna cosa vol, alguna cosa li costa.

“El panorama musical sempre ha estat dur. L’important és viure l’experiència i intentar-ho”

En el teu cas, el novembre vas treure un nou senzill després d’un llarg període sense nova música. En quin punt està la carrera musical de Chenoa? El meu últim single, “Bailar contigo”, és una cançó amb aquest ritme retro “disco” que tant m’agrada. És molt ballable, convida a fluir al seu ritme amb alliberament, delit i pau. Passat l’estiu tornaré amb un single nou, una balada que adoro. Em vaig enamorar bojament d’aquesta cançó i espero que us agradi.

Ara et veiem ara “Tu cara me suena” i et sentim a “Tómatelo menos en serio”… La idea és continuar combinant televisió i ràdio amb la música? El meu leitmotiv és la música, però la televisió i la ràdio fa gairebé 10 anys que em tenen enamorada en cada projecte que he fet i continuo fent. Em sento agraïda per cada oportunitat que he tingut i les que m’arribin. Continuaré combinant-ho tot perquè em fascina el que faig.

To Top