Tenim una bona notícia i una altra de dolenta. La bona? Que acabat el curs escolar, qui més qui menys afluixa una mica el ritme i tindrà alguns dies de vacances per poder llegir. Sí, aquella pila de llibres que creix a la teva tauleta del llit.
La dolenta? Què està demostrat que els hàbits de lectura són relativament constants: Si no hi trobes el moment durant el curs, al final a l’agost tampoc no t’acabaràs una dotzena de llibres.
Una possible solució? Fes-te un pla de lectures. Basta amb què identifiquis quins són els llibres que realment et fa ganes llegir. Sí: triar un implica descartar un altre. No podem amb tot, així que sigues realista, per tal que després no sentis frustració en cas de no complir-lo.
I calendaritza’ls, per així sentir que tens la petita obligació de complir (llegir és un plaer, però requereix força de voluntat).
També pots establir quins títols necessiten tota la teva concentració (i no seràs capaç de llegir amb la son d’abans d’anar a dormir)… O, per contra, quins altres són més lleugers (i podries seguir tot i que les criatures estiguin cridant prop teu).
Lletres terrassenques
Vet aquí un pack de recomanacions per tal que et muntis les teves “Vacaciones Santillana”.
Les lletres egarenques mostren ara mateix un gruix de novetats, ja que encara vivim de la ressaca de Sant Jordi (ja que, en les setmanes prèvies a la diada, es concentra la publicació de la major part dels llibres de tot l’any).
El periodista Xavi Coral, per exemple, ha debutat amb la seva novel·la “Aprendre a esquivar les bales”. El cuiner Marc Ribas defensa aquest estiu el llibre oficial del programa “Cuines” (de TV3). I també de la televisió catalana tenim el “Me l’imaginava més gran i altres frases mítiques de les sèries catalanes”, del lingüista terrassenc David Paloma.
Ja en la novel·la trobem Tessa Julià i Núria Armengol amb la novel·la eròtica “Sota el xal”. I per descomptat, la supervendes Sílvia Alcàntara amb “Cèlia Palau”, spin-off de la seva “Olor de colònia”. I el veterà Vicenç Villatoro va publicar “Urgell. La febre de l’aigua”; mentre que Antònia Carré-Pons va treure “El càsting”. I la jove Montse Aguilera fa debuta amb “Mami panchita”.
Igualment, el dibuixant Oriol Vlak presenta la novel·la gràfica “El oro del tiempo”. En format còmic també tenim “Història de Terrassa”, de Cèsar Sánchez i Jordi Minguell.
I el prolífic David Millán ofereix la lectura del seu primer poemari, “Antologia Poètica I”; així com la seva saga “El camino de Winfried”. Pel que fa a l’assaig, Josep Puy ha publicat recentment les memòries de Miquel Almirall i Queralt (amb la Fundació Torre del Palau).
Més novetats terrassenques per aquest estiu? Alguna més! Josep Górriz presenta “El misteri de les carabasses”, Marta Rodríguez el conte “L’arbre de la vida”, el cantautor Miquel Pujadó una nova edició de “L’okupa de cervells”. I fa escassos dies que Juan Antonio Aguado presentava “Asesinos (1952)”.
Assaig per muscular el cervell
El món editorial també presenta novetats destacades, com “Estuve aquí y me acordé de nosotros”, d’Ana Pacheco, un assaig sobre el turisme a Barcelona. També de l’editorial Anagrama arriba “El sentido de consentir”, de Clara Serra, que ha obert un gran debat en àmbits feministes. Per reflexionar sobre el dol tenim “Una mapa per a la incertesa”, de Miquel Missé (qui recentment el va presentar a la llibreria Synusia). També es pot reflexionar de la ma de la filòsofa Marina Garcés, amb l’obra més recent “El temps de la promesa”.