Terrassa

Volen millorar la seguretat a la carretera de Martorell

Pla municipal per condicionar un nou recorregut per als veïns de Vista Alegre

Tram de la carretera de Martorell al seu pas per Vista Alegre / ALBERTO TALLÓN

Fa anys que el veïnat d’aquest nucli de la Terrassa disseminada demanda atenció, en aquest cas exemplificada en major seguretat viària per travessar la carretera de Martorell, accés i alhora frontera que la separa del nucli urbà de la ciutat a la qual pertany. Després d’instàncies i protestes, fins i tot de manifestacions, la creació, almenys, d’una vorera provisional que doni servei a Vista Alegre ja té el vistiplau de l’Ajuntament en forma de projecte de construcció d’un pas accessible. El pressupost és de 95.030,92 euros.

La proposta consisteix a definir “un nou recorregut provisional accessible, adaptat a la normativa vigent, per als vianants des del pas inferior de l’autopista C-16/carretera C-58, del barri de Vista Alegre cap a la carretera de Martorell, direcció al Centre de la ciutat”. Es tracta de condicionar una vorera a la carretera, entre la sortida de la urbanització i la vorera ja existent, passat el carrer del Burot.

L’Ajuntament ha aprovat (el maig passat), de manera inicial, el pla a executar en el voral oest de la C-243c (la carretera de Martorell), entre el pas inferior de l’autopista i el carrer del Burot. El perquè de tot plegat, reconegut en l’informe: les persones que procedeixen de Vista Alegre i creuen el pas inferior de l’autopista per dirigir-se al nucli urbà de Terrassa “no disposen d’alternativa de recorregut accessible per fer-ho”.

/ ALBERTO TALLÓN

Hi ha una opció: l’accés des del carrer del Rosselló, però aquesta possibilitat es topa amb esculls importants. Un dels obstacles: cal travessar la carretera, opció que no és del tot segura, i menys sense pas de zebra. Una altra: la vorera al carrer del Rosselló, amb graons i desnivells, no és precisament un model d’accessibilitat. La tercera: el voral de la pròpia carretera està sense pavimentar i té una barrera per separar-lo de la calçada; amb freqüència està envaït per la vegetació i manca de canalització de les aigües pluvials.

L’Ajuntament ha aprovat (el maig passat), de manera inicial, el pla a executar en el voral oest de la C-243c (la carretera de Martorell), entre el pas inferior de l’autopista i el carrer del Burot

Cal adaptar una nova vorera, amb una amplada mínima de 1,80 lliure de pas, pavimentada, amb vorada amb adequació de desnivells, així com solucionar el problema de les aigües pluvials i estabilitzar els talussos contigus.

Encara no es coneix la data d’inici de les obres, però sí que aquestes tindran una durada aproximada de tres setmanes. Per afrontar-les, l’Ajuntament està esperant que la Generalitat finalitzi les obres del carril de la C-16.

Protestes

El maig del 2023, l’associació de veïns de Vista Alegre va convocar a la zona una protesta amb tall de trànsit de la C-243c en el punt d’entrada a la urbanització, on comença el Camí Vell d’Ullastrell. “Ens sentim abandonats”, deien els organitzadors d’una concentració que va comptar amb el suport de la Federació d’Associacions Veïnals de Terrassa (FAVT). L’entitat del sector denunciava que a la urbanització “no hi ha cap forma segura d’accedir a peu fins el Centre de Terrassa“. Havia demanat un pas de vianants o un semàfor regulador “i tot són evasives”.

To Top