Esports

El CrossFit Occidental signa la seva primera dècada d’història

El seu fundador, propietari i entrenador, Jordi Grau, defensa la pràctica d’aquesta modalitat esportiva, que es va posar de moda a principis de segle i continua gaudint de múltiples practicants

Una sessió d’entrenament al “box” de CrossFit Occidental, situat al número 3 del carrer de l’Esla de Terrassa

El CrossFit és un sistema d’entrenament de força i condicionament basat en exercici funcionals constantment variats realitzats a una alta intensitat. Aquesta disciplina, que es defineix com una mena de gimnàstica moderna, és una disciplina molt de moda als Estats Units que va arribar al nostre país a principis de segle.

Un dels principals centres on es practica a Terrassa és el CrossFit Occidental, que té la seva seu al número 3 del carrer de l’Esla, en una nau de 650 metres quadrats, a pocs metres de l’avinguda de Santa Eulàlia. Abans havia estat al carrer de Miño i al carrer de Colom. Acaba de fer 10 anys i continua gaudint d’un gran estat de salut. Segons la temporada, té entre 150 i 250 socis, que hi realitzen un entrenament pràcticament diari. Aquest centre el va posar en marxa Jordi Grau, que en continua sent el propietari i un dels entrenadors.

Els practicants de CrossFit acostumen a ser exesportistes o persones que volen mantenir-se en forma d’una manera estructurada. S’hi dedica gent de totes les edats, des de joves fins a persones de més de 65 anys. Amb aquest entrenament d’alta intensitat aconsegueixen perdre greix, enfortir els seus músculs i millorar tant la seva resistència com la seva elasticitat.

Per celebrar el desè aniversari del centre, es va organitzar una competició a les pistes d’atletisme de Can Jofresa. “L’objectiu que persegueix el CrossFit és estar el més en forma possible”. I afegeix: “Cadascú ho ha de fer segons les seves possibilitats. Al centre tenim gent gran que no pot agafar grans pesos, però els adaptem un treball específic per tal que, quan han de portar la bossa del supermercat, per exemple, ho puguin fer amb més lleugeresa”.

Instant de la celebració del desè aniversari, a les pistes de Can Jofresa

CrossFit Occidental es troba en aquests moments en el límit màxim d’ocupació. “L’horari i l’espai ens marca el volum d’usuaris que podem assumir, que és d’unes 20 persones per hora. La gent pot dedicar una hora al dia a posar-se en forma. I és perfecte. Venen i ja saben quins exercicis han de fer. No és el mateix que anar a un gimnàs convencional, on et trobaràs amb un munt de màquines i ningú no t’explicarà quina feina has de fer aquell dia. Si tens poc temps lliure, el CrossFit et permet mantenir-te en forma sense massa esforços.

I és compatible amb qualsevol altre esport, com l’halterofília, la gimnàstica o qualsevol mena de cardio, com córrer o anar en bici. ”, explica Grau.
Es tracta d’una activitat compatible amb la pràctica de qualsevol esport. “Hi ha equips de futbol que de vegades venen al centre a fer alguna sessió, així com exjugadors de hockey que s’han retirat i volen seguir estant en forma. El CrossFit és un refugi perfecte per als atletes ‘top’”, assegura.

Guanyadors de les activitats programades

A Terrassa hi ha cinc centres de CrossFit

A Terrassa hi ha cinc centres o “box” on practicar el CrossFit, distribuïts per tota la ciutat. Tal com explica Jordi Grau, cadascun té el seu perfil de client i no hi ha competència entre ells. Assenyala també el propietari del CrossFit Occidental que a diferència dels gimnasos convencionals, el fet diferencial d’aquesta pràctica esportiva és el vincle que genera entre els esportistes. Gairebé tots realitzen classes dirigides. Darrerament, s’han especialitzat en classes d’educació física destinada a nens d’entre 5 i 10 anys, amb esforços adequats a les seves possibilitats.

El CrossFit Occidental signa la seva primera dècada d’història
To Top