Plata per a César Castro als 100 lliure en la tercera jornada del Campionat d’Espanya

Després de la medalla d’or de dimecres en els 200 lliure, el nedador del CN Terrassa va sumar ahir la seva segona medalla al Campionat d’Espanya que se celebra a Palma

César Castro va tornar a pujar al podi a Palma, ahir a la final dels 100 metres lliure / rfen

Segona medalla per al nedador extremeny del Club Natació Terrassa César Castro en aquesta cent-onzena edició del Campionat d’Espanya absolut “Open Trials” de natació que se celebra fins dissabte a la piscina Son Hugo de Palma de Mallorca. Si dimecres es va penjar l’or en la final dels 200 metres lliure, aquest dijous, Castro ha aconseguit la medalla de plata en una altra de les seves especialitats, els 100 metres lliure.

El nedador del CN Terrassa ha acabat en segona posició amb un temps de 48”86, a només 34 centèsimes de distància del guanyador de la prova, el nedador del CN Sabadell Sergio de Celis, que ha signat un registre de 48”52. Ha completat el podi el portuguès Diogo Matos Ribeiro amb un temps de 48”96. La quarta posició ha correspost a un altre nedador del CN Terrassa, Mario Mollá.

En les sessions matinals dels 100 lliure, Castro ha establert el tercer millor temps de tots els participants amb un registre de 49”20, mentre que Mollá ha signat el vuitè millor temps amb 49”61.

Pel que fa a la prova femenina dels 100 lliure, Esther Morillo s’ha classificat per a la final “B”. Ha acabat dotzena amb un temps de 57”27 en una distància en la qual s’ha proclamat campiona d’Espanya la nedadora del Real Canoe Maria Daza, que amb 54”50 ha establert una millor marca estatal i ha fet rècord del campionat.

Dos finalistes “B” en 200 esquena

També s’han nedat aquest dijous les finals dels 200 metres esquena. En categoria masculina, Oriol Pérez s’ha classificat quart en la final “B”, assolint la dotzena posició final amb un temps de 2’05”81. El nedador del Real Canoe Hugo González s’ha proclamat campió d’Espanya amb 1’54”51 i ha fet rècord d’Espanya i també rècord de la competició.

En els 200 esquena femenins, Carla Seco s’ha classificat també per a la final “B”, en la qual ha acabat sisena amb un temps de 2’20”45, finalitzant en catorzena plaça. Carmen Weiler, del Real Canoe, ha estat la guanyadora amb 2’08”89, amb rècords d’Espanya i del campionat inclosos.

Cinc medalles en tres dies de competició

La plata de Castro ha suposat la cinquena medalla del CN Terrassa en aquest Campionat d’Espanya. Quan falten encara dues jornades (divendres i dissabte), el botí dels egarencs és de dos ors, dues plates i un bronze. César Castro es va penjar dimecres l’or en els 200 lliure, igual que Mario Mollá dimarts en els 100 papallona. Els dos nedadors olímpics van assolir també una plata cadascun, mentre que Alberto Lozano va penjar-se un bronze.