Terrassa

Famílies contraries al nou sorteig a les escoles bressol

Les que van aconseguir plaça titllen la decisió d’injusta

“Algú ha decidit canviar les regles de joc enmig de la partida”. Amb aquesta frase s’expressa Lidia López López, una de les mares que va aconseguir plaça al sorteig de desempat per l’admissió d’alumnes a les escoles bressol celebrat el dia 10 de juny. Considera “molt injusta” la decisió d’anul·lar el procés i tornar a convocar un nou sorteig aquest divendres, dia 21 de juny.

El motiu de la suspensió del primer sorteig és que el número de desempat que va sortir és el 72, i la sol·licitud de la llista més llarga era la 71. Com que el número de desempat superava la llista, es va decidir que el número 72 passava a ser l’1.

Moltes famílies van posar el crit al cel i el regidor d’Educació, Joan Salvador, va decidir deixar sense efecte el sorteig del dia 10 de juny, admeten “un error flagrant”, i repetir-lo, entenen que és “la decisió més justa i equitativa”.

Les famílies que discrepen recorden que “les normes del criteri de desempat eren publicades” i “en el moment que decideixes entrar al joc, les acceptes”. Tenen la sensació, diuen, “que les queixes no són per com s’ha fet el sorteig, sinó per no haver aconseguit plaça”, apunta Lídia López.

“És una vergonya”, afegeix Adrián Ortega, “ens saltem terminis i impugnem sorteig a conveniència”.

El sorteig de desempat de les escoles bressol es tornarà a celebrar divendres, 21 de juny i el període de matriculació també s’ha endarrerit. Era entre els dies 17 i 28 de juny i ara serà entre el 25 i el 28 de juny. “No pots il·lusionar a les famílies i, ara de sobte, canvi de normes”, diuen.

Terrassa ha de repetir el sorteig de places a escoles bressol

Famílies contraries al nou sorteig a les escoles bressol
To Top