Terrassa

Manifestació contra les retallades a les urgències

El comitè d’empresa de MútuaTerrassa i els professionals de les urgències van tornar a sortir ahir al carrer contra el tancament de l’àrea d’urgències per a pacients amb patologies respiratòries, creada amb la irrupció de la pandèmia de covid. A la protesta es van sumar la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa (FAVT), la Plataforma el Defensa de la Sanitat Pública (PDSP) i també va anunciar la seva presència la formació Comuns de Terrassa.

Els professionals denuncien que ara la pressió assistencial a les urgències és molt alta, coincidint “amb un pic de contagis de covid” i que la presència de pacients ala passadissos “és indignant”. Rebutgen l’oferta de Mútua de compensar el tancament dels 10 boxes de l’àrea aïllada per respiratoris amb “una àrea polivalent de nivell 1, on perdem quatre boxes i quatre professionals”, va explicar ahir als concentrats Victòria Ortega, presidenta del comitè d’empresa de Mútua Terrassa.

“Els sanitaris no volem ser còmplices d’una mala gestió”, deia una de les pancartes exhibides pels professionals, que denuncien “manca de voluntat política i d’inversions” per dotar de mitjans la sanitat pública.

Cada dia són més els pacients a urgències”, va dir Ortega, que es va referir a l’increment de població de referència que atenen les urgències de MútuaTerrassa i a l’envelliment de la població, un factor que dispara la demanda d’usuaris amb patologies cròniques i amb necessitats d’una atenció personalitzada. “Aquests dies un pacient de 93 anys, l’Antonio -va explicar Ortega- em deia que mai havia estat malalt i ara que ens necessitava, el teníem al mig del passadís, com un gos. Doncs nosaltres no consentirem anar enrere”.

FOTOS i VÍDEOS | Manifestació de treballadors de MútuaTerrassa

Manifestació contra les retallades a les urgències
To Top