Terrassa

Terrassa ha de repetir el sorteig de places a escoles bressol

El procés de desempat es farà de nou aquest divendres vinent

L'Ajuntament ha reconegut l'anomalia / NEBRIDI ARÓZTEGUI

L’Ajuntament de Terrassa repetirà el sorteig de desempat per a l’admissió d’alumnes a les escoles bressol municipals. En el primer, celebrat el 10 de juny passat, va haver-hi un error. Va sortir el número 72, però aquesta xifra no es pot aplicar com a número de desempat perquè no correspon a cap sol·licitud realitzada. La sol·licitud de la llista més llarga era la 71. El pròxim sorteig es durà a terme divendres que ve, 21 de juny.

Terrassa té 11 escoles bressol municipals. L’Ajuntament assumeix la competència delegada per a preinscripció i matrícula d’aquests centres i de les llars d’infància de la Generalitat. Un decret del 30 d’abril passat fixava les condicions d’accés als centres públics de primer cicle d’educació infantil, els criteris de priorització i les normes de desempat, que s’havia de resoldre mitjançant un sorteig numèric.

“Ha estat un error flagrant i la decisió de la repetició és la més justa i equitativa”, ha declarat aquest dimarts Joan Salvador, regidor d’Educació

Aquest es va celebrar el 10 de juny. El número llançat per l’atzar: el 72. Nombroses famílies van posar el crit en el cel en considerar parcial el sistema, que no oferia les mateixes oportunitats a tots els inscrits. Si es treia un nombre a l’atzar entre el 0 i el 99, però el número d’inscrits en les llistes era diferent, les opcions també ho eren. Segons un dels afectats, en una llista de 30 persones, al primer inscrit li tocaria sempre que sortís un número entre el 31 i el 99, “és a dir, en un 70% dels casos”. Per a ser just, el sorteig s’havia de fer en cada llista. En una de 30, per exemple, entre l’1 i el 30.

Sense efecte

No hi va caure ningú, ni l’Ajuntament ni la inspecció dels Serveis territorials d’Educació. “Ha estat un error flagrant i la decisió de la repetició és la més justa i equitativa”, ha declarat aquest dimarts Joan Salvador, regidor d’Educació. El consistori ha admès l’anomalia i i ha deixat sense efecte el sorteig del 10 de juny. El nou, el del 21 de juny, es realitzarà mitjançant un aplicatiu informàtic “que seleccionarà de manera aleatòria el codi d’una sol·licitud per cada grup de puntuació empatat de cada grup d’edat i de cada centre educatiu”, exceptuant els trams en els quals l’equilibri de l’oferta i la demanda es tradueixi en l’admissió de totes les sol·licituds.

El sistema, per tant, serà detallat, adaptat a cada escola, a cada circumstància. El número triat fixarà el tall a partir del qual s’assignaran les places disponibles fins a ocupar tota l’oferta.

El sorteig serà públic i es desenvoluparà en directe des d’un enllaç de l’aplicació Teams que unes hores abans, dijous, es penjarà a la web de les escoles. Les llistes d’admesos es publicaran el 25 de juny i seran ordenades de manera correlativa per ordre ascendent a partir del número de tall de cada sorteig. La relació d’alumnes serà la definitiva per al centre triat en primera opció. Les famílies que no puguin entrar en l’escola escollida podran optar a alguna plaça vacant en altres centres.

Terrassa ha de repetir el sorteig de places a escoles bressol
To Top