Diners

Serveis relacionats amb l’empresa, el sector on es redueixen més els aturats vallesans

La disminució de l’atur al Vallès Occidental va ser generalitzada el mes de maig. Els serveis relacionats amb l’empresa, però, són el sector que lidera la davallada

Els serveis relacionats amb l’empresa inclouen activitats d’emmagatzematge i afins al transport

L’atur va caure el mes de maig al Vallès Occidental en tots i cadascun dels set sectors d’activitat econòmica que contempla la classificació catalana d’activitats econòmiques del 2009. La disminució va ser generalitzada, però en alguns sectors va ser més accentuada que en altres, destacant els serveis relacionats amb l’empresa.

Segons l’Infoatur del mes de maig, publicat recentment per l’Observatori del Consell Comarcal, el mes de maig va acabar amb 43.340 persones desocupades al Vallès Occidental, 758 menys que a l’abril i 1.086 menys que un any abans. Sectorialment, el gruix del descens mensual correspon als serveis relacionats amb l’empresa (serveis relacionats amb l’electricitat, l’aigua i el gas, la recollida i tractament de residus, l’emmagatzematge i el transport, telecomunicacions, correus, tecnologies de la informació, mediació financera, consultoria, gestoria i assegurances, activitats immobiliàries o publicitat, entre altres). Aquí la llista d’aturats es va reduir en 236 persones.

El grup d’aturats sense ocupació anterior és el segon amb un major descens, havent tancat el mes de maig amb 121 desocupats menys que a l’abril. Molt a prop queda el tercer sector, el de serveis al consumidor, on la davallada va ser de 113 persones.

Interanualment, els serveis relacionats amb l’empresa també lideren la caiguda de l’atur per sectors (-753). En aquest cas, però, el segon sector és la indústria (-351).

Activitats

Entrant més al detall, en la classificació per activitats, entre les que més van reduir l’atur registrat el maig en nombres absoluts, destaca el grup de persones sense ocupació anterior (-121), seguit de les activitats relacionades amb l’ocupació (-93) i les activitats especialitzades de la construcció (-56).

El top 10 el completen les activitats d’administració pública, Defensa i Seguretat Social obligatòria (-44), el comerç al detall exceptuant els vehicles de motor (-39), la categoria d’altres activitats de serveis personals (-39), els serveis a edificis i de jardineria (-30), els serveis de menjar i begudes (-27), les activitats administratives d’oficina (-23) i els serveis socials amb allotjament (-22).

Aquest últim mes poques activitats econòmiques van registrar un increment de la desocupació. Ho van fer, tot i que de manera molt escassa, les activitats relacionades amb els mobles (+13), el tractament de residus (+12), el cautxú i el plàstic (+10), les activitats postals i de correus (+8) i la venda i reparació de vehicles de motor (+7). També les indústries tèxtils (+6), els productes informàtics i electrònics (+4), ràdio i televisió (+4), llars que ocupen personal domèstic (+4) i la indústria del cuir i del calçat (+3).

Serveis relacionats amb l’empresa, el sector on es redueixen més els aturats vallesans
To Top