Festa Major

Com serà la Festa Major Familiar de Terrassa?

Aquest any, la Festa Major Familiar s’allargarà durant tres dies

La Festa Major Familiar de Terrassa passa de concentrar-se en un sol dia a allargar-se durant tres dies al Parc de Vallparadís. L’Ajuntament de Terrassa fins i tot ha realitzat un programa específic dirigit a les famílies que vulguin gaudir aquesta Festa Major dirigida a grans i petits. Durant aquests dies, es realitzaran tallers, teatres, espectacles i altres activitats familiars.

Algunes d’aquestes activitats es repetiran durant el cap de setmana. Aquest és el cas dels tallers de l’Espai Hape (Moments de menjars especials, Melodies Màgiques, Art en acció i Aventura a la natura), que, de la mateixa manera que les activitats “Globber: llibertat sobre rodes”, “Abitare kids: carrera de cotxets” i “Nebulous stars: tallers màgics”, es realitzaran el dissabte 29 de juny i el diumenge 30 de juny al matí. Altres activitats que es repetiran durant el cap de setmana són el taller de tints en tote bag, el taller “les polseres de l’estiu”, el “Munta-t’ho bé (d’instrument de canya) i els tallers de màgia i de circ. A més, el trenet de Vallparadís estarà obert dissabte, diumenge i dilluns tant pel matí com per la tarda perquè tothom qui vulgui, hi pugui pujar durant aquesta Festa Major Familiar.

Un dissabte d’activitats, esports i espectacles

El dissabte, cal destacar activitats com el Laboratori de joc i creació, un espai de joc per crear espontàniament que tindrà lloc tant al matí (10.30 hores) com a la tarda (16.00 hores). Una altra activitat important és l’anomenat “Repte circular”, que vol transmetre la importància de l’economia circular com a base del desenvolupament sostenible tant a grans com a petits i que tindrà lloc en dues sessions, a les 10.30 i a les 16.30 hores. Un altre esdeveniment destacable és el “Graparc de contes”, que tindrà diverses sessions amb contes refrescants i fantàstics al matí i a la tarda. 

A més, durant el matí hi haurà activitats úniques com el “Pintem corones”, el taller de Pai Pai o el de Papallona Voladora, en el qual els infants poden fer la seva papallona voladora de cartolina per tenir a casa, portar a l’escola i passejar pel carrer.  D’altra banda, durant el matí s’oferiran tatuatges de henna als assistents a la Festa Major Infantil al Parc de Vallparadís i, si després s’apropen al Castell Cartoixa de Vallparadís, podran gaudir de l’activitat familiar “Històries del Castell”, en la qual els infants donaran vida a diferents personatges claus en la història terrassenca. 

A la tarda, tallers de màgia, circ i també de crear una vareta màgica per preparar-se per la mostra de màgia de dilluns. I, després, més activitats úniques com “Els embolics d’un llop vegetarià”, un conte sobre el respecte i la diversitat; una introducció amb el Sant Llorenç Korfbal Club a aquest esport d’equip mixte; i una exhibició d’Aikido i un taller de dibuix manga pels interessats en aquestes disciplines japoneses.

Per finalitzar, l’espectacle de circ Inkognito, que tindrà lloc a l’horta dels Frares al Parc de Vallparadís i que inclourà malabars, acrobacies i música en directe per explicar la història de complicitat entre dos personatges amb ganes de jugar i passar-s’ho bé.

Nen jugant als escacs a la Festa Major de Terrassa / Alberto Tallón

Un diumenge de jocs i exhibicions

Durant el matí, cal destacar l’activitat familiar “Via fora. Una aventura de bandolers”, en la qual la quadrilla del Perot Rocaguinarda ha atacat la Masia de Can Boada i ha trobat refugi a les terres del Marquès de Sentmenat, a la Quadra de Vallparadís”. L’activitat és una representació teatral i té com a punt de trobada la plaça de les Filadores, davant del Castell Cartoixa de Vallparadís a les 11.00 hores. A la mateixa hora, grans i petits podran gaudir de “Little colours”, una activitat per endinsar-se en el món dels colors en anglès amb cançons i la història de “Little and his coloured tails”. Mitja hora més tard, tindrà lloc “La Città Infinita”, una performance lúdica i participativa en la qual els membres de les famílies col·laboraran per aconseguir una nova idea de ciutat.

A la tarda, tallers, jocs i espectacles com el taller creatiu de targetes pop-ups del bestiaru popular de Terrassa “La Família Timbal i la Festa Major de Terrassa”; l’espectacle Noutocajoc amb jocs de taula, estàtics i dinamitzats tradicionals; o el joc del got i la pilota. 

D’altra banda, també s’oferiran exhibicions i teatre. A les 18.00 hores hi haurà el Parkour de Festa Major i, a les 18.30 hores, el teatre “Be water”, una paròdia que convida a viatjar a un futur distòpic on l’aigua és la moneda de canvi. Finalment, a les 20.30 hores tindrà lloc la representació de Karlus Soler “Bellboy”, portant l’equipatge al Grand Hotel i sense saber ben bé per on anar.

Un dilluns de teatre i cultura popular

Durant el matí de dilluns, hi haurà la mostra de teatre que protagonitzaran diversos actors, artistes i músics. En primer lloc, hi haurà la màgica actuació de POLifacètic, que farà dues sessions durant el matí ( a les 10.30 hores i a les 12.30 hores). També es realitzarà l’obra de teatre “El gegant vol ser mariner”, de Jaume Ibars, en dues sessions (a les 10.00 hores i a les 11.30 hores). Una altra actuació destacada és “Fràgil”, que també es realitzarà en dos torns (10.30 hores i 12.30 hores). Finalment, el matí acabarà amb l’actuació musical del sextet Reboooombori! al Pla del Castell.

Com a activitat familiar destacable del matí, hi ha “Contes de princeses. M’han donat carbasses!”, que expliquen històries alternatives al tradicional “… i van viure feliços i van menjar anissos”.  L’activitat es realitzarà a les 11 i a les 12.30 al Castell Cartoixa de Vallparadís.

Per la tarda, la cultura popular esdevindrà la protagonista de la Festa Major Familiar. Ho farà amb la Cercavila Infantil de Cultura popular a les 17.30 hores pel centre de la ciutat i l’actuació de lluïment dels grups participants a la cercavila infantil.

La Festa Major Infantil finalitzarà amb un gran concert d’El Pony Menut a les 19.00 hores a la Plaça Vella el dilluns 1 de juliol.

Com serà la Festa Major Familiar de Terrassa?
To Top