Marc Silvestre, geògraf i meteoròleg
Va formar-se en Geografia i organització del territori a la Universitat Autònoma de Barcelona. També havia pensat a estudiar Periodisme o alguna carrera similar, però el que li agradava molt era la meteorologia i una de les sortides que hi havia era el camí que va acabar triant. “Tinc anècdotes de petit i, fins i tot tinc vídeos, que em graven els meus pares, en què presentava el temps a la meva habitació meva. Amb un llenguatge de nen petit, anava presentant el temps”.
La pluja o la neu l’atreien, si bé admet que “mai em pensava que hauria acabat dedicant-me a això, perquè és una cosa que no t’ho esperes”. A quart de carrera, havia de fer pràctiques i va demanar de fer-les a algun lloc relacionat amb la meteorologia i va entrar a Taiko Meteorologia, l’empresa on treballa en l’actualitat.
“M’agrada molt la feina que faig, perquè, a més, és previsió pura i no està tan orientat a mitjans de comunicació”, apunta. Fa informació del temps a Ràdio Sants i també l’ha fet a BTV. Sortir als mitjans no era el seu objectiu primordial, tot i que ho ha anat assumint. “No soc una persona que li agradin molt els focus”, diu, i afirma que “ara, les previsions són molt més fiables i s’encerta més del que la gent pensa”. “Sempre em pregunto, en què es basa la gent per dir que s’ha fallat una previsió?”, afegeix.
Catalunya “té una orografia molt complexa i és una de les zones del món amb més seguiment de la meteorologia”. A Terrassa “tenim la gran sort que també és una zona amb molta afició”, explica.