Espanya bat Xile i jugarà la gran final de la Nations Cup femenina contra Irlanda

Tot i anar guanyant per 2 a 0 des del minut 7, les de Carlos García Cuenca han acabat patint davant les sud-americanes

Constanza Amundson, Bea Pérez i Xantal Giné, celebrant la classificació per a la gran final de diumenge / RFEH

Torneig capicua per a la selecció espanyola femenina de hockey. Si dilluns, el combinat que prepara Carlos García Cuenca va debutar golejant per 5 a 1 Irlanda, aquest diumenge a les 19.30 hores es tornarà a veure les cares amb les irlandeses a l’Estadi Municipal de Hockey Martí Colomer de Terrassa.

En aquesta final de la Nations Cup no només estarà en joc el títol, sinó també la classificació per a la propera edició de la Pro League femenina, la competició de seleccions que reunirà els vuit millors equips del món en format de lligueta durant la temporada 2024-2025.

Espanya s’ha imposat per 2 gols a 1 a una voluntariosa i defensiva selecció xilena. Ho ha fet amb més problemes dels esperats, mentre que a la primera semifinal, Irlanda ha remuntat un 0 a 1 advers davant Nova Zelanda i s’ha acabat imposant per 2 a 1.

La selecció ha tingut una sortida fulgurant davant l’equip entrenat per Diego Amoroso. Només s’havien disputat tres minuts quan la madrilenya Alejandra Torres-Quevedo ha aprofitat un refús en un penal-córner, el primer de les espanyoles per allotjar la bola a l’escaire esquerre de la porteria defensada per Natalia Salvador. Sense temps per a una reacció de les xilenes, la seva companya del Club de Campo Begoña García ha fet el 2 a 0 en el tercer dels cinc penals que han provocat les locals.

Xile ha reaccionat al segon quart, per bé que no ha incomodat en excés una selecció espanyola que ha notat a les seves cames el pes d’haver disputat quatre partits en només sis dies. Després d’un parell de penals fallats per les xilenes, les col·legiades han demanat el video-arbitrate quan faltaven 46 segons per arribar al descans per confirmar un stroke contra les espanyoles. Denise Rojas Losada ha enganyat la portera María Tello, que ha sortit per intentar aturar el llançament, i ha situat un inquietant 2 a 1 a l’electrònic.

El tercer no ha arribat

A la represa, Espanya ha continuat tenint la bola, però li ha faltat verticalitat i capacitat de fer mal per les bandes i també per combinar per dins. Al minut 40, Patricia Álvarez no ha pogut connectar una bona centrada de Sara Barrios i al 48, les xilenes han pogut empatar en una acció similar.

El tercer gol no arribava, però les espanyoles s’han sabut defensar amb solvència i han assolit el seu gran objectiu: disputar la final de diumenge.

El menú de la jornada final

Aquest diumenge es disputaran al Martí Colomer els quatre darrers partits de la competició. A les 10.30 hores, Corea del Sud i Itàlia lluitaran per la setena plaça. A les 13 hores, el Canadà i Japó s’enfrontaran en el duel per la cinquena posició. A les 17, Xile i Nova Zelanda lluitaran per la medalla de bronze. I a les 19.30 arribarà el partit més esperat, la gran final, que enfrontarà Espanya i Irlanda.

Gràcies a la col·laboració entre Diari de Terrassa i la Federació Espanyola, els nostres lectors podran presenciar aquesta jornada final comprant entrades a meitat de preu en aquest enllaç  utilitzant el codi DIARITERRASSA50.