Diners

Azbil traspassa Telstar a l’alemanya Syntegon

La companyia terrassenca es desvincula del grup japonès després d’11 anys

La seu de Telstar a Terrassa / Alberto Tallón

L’empresa terrassenca Telstar, especialitzada en el desenvolupament de solucions globals d’enginyeria, equips de procés i serveis de consultoria per al mercat de les ciències de la vida, canvia de mans. Després d’onze anys formant part d’Azbil, grup japonès líder en automatització d’edificis, automatització avançada per al sector industrial i sistemes d’automatització orientats al mercat de les ciències de la vida i la salut, la firma egarenca se’n desvincula. S’incorporarà a la companyia alemanya Syntegon, després de l’adquisició que aquesta ha tancat amb Azbil Corporation.

L’acord de compra d’accions (SPA) es va firmar aquest dijous, explica Telstar en un comunicat emès aquest divendres. L’adquisició serà efectiva després de rebre les aprovacions regulatòries habituals.

Des de l’empresa terrassenca asseguren valorar “de forma molt positiva la incorporació a una firma líder empresarial l’estratègia de la qual està completament alineada al pla de desenvolupament de Telstar”. Asseguren que la transacció els suposa una oportunitat per mantenir i fer créixer l’activitat, que “s’adapta plenament al ‘core business’ de Syntegon”, empresa reconeguda en l’àmbit del procés i envasat per a les indústries farmacèutica i alimentària.

En aquesta nova etapa, Telstar compartirà el seu talent i coneixement en el camp del desenvolupament de noves solucions innovadores d’alt valor per a la producció asèptica reforçant les sinergies operatives dins de mercats comuns i enfortint l’oferta de Syntegon en l’àmbit de línies d’ompliment i processos asèptics per a la indústria farmacèutica, indiquen des de la companyia egarenca. Alhora, Telstar destaca el fet de compartir amb Syntegon un model de cultura empresarial a conseqüència de la proximitat geogràfica i cultural.

Des del 2013

Després de liderar la divisió de negoci de Life Science Engineering d’Azbil durant més d’onze anys, Telstar també agraeix a la corporació japonesa “el seu suport al llarg de tot aquest temps, durant el qual Telstar ha aconseguit una estructura més sòlida i estable, a més de reforçar l’activitat innovadora com a resultat de les sòlides sinergies experimentades en l’àmbit de R+D”.

Amb seu a Waiblingen (Alemanya), Syntegon compta amb 39 centres en 20 països de tot el món i un equip professional format per 6.300 persones. En el sector farmacèutic, els equips, sistemes i serveis de l’empresa possibiliten una producció segura i d’alta qualitat, així com el processament, ompliment, inspecció i envasament, de productes farmacèutics líquids i sòlids.

Per la seva banda, Telstar és una marca global líder en solucions de processos asèptics. L’empresa està especialitzada en el desenvolupament de projectes GMP de consultoria, enginyeria, construcció i equips de procés integrats per a empreses vinculades amb les ciències de la vida. Fundada el 1963, l’empresa ha format part d’Azbil Corporation des del 2013.
Telstar opera en més de cent països i compta amb quatre plantes de producció, sis centres d’excel·lència tecnològica i deu centres d’enginyeria i de consultoria i oficines comercials a tot el món.  Té plantes de fabricació a l’Estat espanyol, la Xina i Anglaterra. Amb seu a Terrassa, té un equip professional de 900 persones.

To Top