Terrassa

Comuns defensa un tipus mínim comú europeu de l’impost de societats

El candidat europeu Jordi Ayala ha presentat les propostes econòmiques del partit al Mercadal

Agnès petit i Jordi Ayala, aquest matí al Mercadal

El candidat número 5 dels Comuns al Parlament Europeu, Jordi Ayala, ha visitat aquest dimecres el Mercadal de Terrassa per presentar les propostes econòmiques de la formació, que es basen en “la distribució de la riquesa – ha apuntat Agnès Petit, secretària d’organització de Comuns-, ocupació de qualitat i suport a les petites i mitjanes empreses”. Posant l’accent a Europa, ha afegit, en “una fiscalitat justa que garanteixi que les grans corporacions contribueixen més equitativament a l’economia i al sistema social europeu”.

Ayala ha posat èmfasi en el fet que els Comuns no només defensen els drets de les persones treballadores. També són “els valedors” a l’Eurocambra dels interessos dels petits empresaris i del comerç de proximitat. “Ens preocupen i ocupen les pimes i, a diferència dels partits tradicionals, no estem condicionats per la gran patronal ni per la banca. Tenim les mans lliures per defensar-los a la UE”.

“Ens preocupen i ocupen les pimes i, a diferència dels partits tradicionals, no estem condicionats per la gran patronal ni per la banca”

La formació porta a Europa tres propostes per donar més protagonisme a les petites i mitjanes empreses i al petit comerç. “Defensem una millor justícia fiscal per les pimes”, ha dit Ayala, que defensa “una primera mesura d’harmonització de l’impost de societats, un tipus mínim comú a tota la UE per lluitar contra els paradisos fiscals, que suposen una competència deslleial per a les pimes”.

Escurçar els terminis de cobrament és un altre dels objectius que Comuns porta a Europa. “Les pimes cobren a 100, 200 i 300 dies, és una càrrega financera insuportable – ha apuntat Ayala-. Defensem que el reglament europeu per reduir la morositat, aprovat a finals de l’anterior mandat, es posi en marxa i s’apliquin les sancions a les grans empreses que no paguen a les pimes dins els terminis“.

La reedició dels fons europeus Next Generation, “que ara arribi també als petits”, i el control del preu de les energètiques, per alleugerir la factura de les pimes, són altres mesures que els Comuns portaran a Brussel·les. El semestre europeu ha de ser també, diuen, l’oportunitat per posar en marxa “una eina de coordinació econòmica social i efectiva, amb la participació directa dels agents socials, la gran patronal, les pimes i els sindicats”.

To Top