Terrassa

160.398 terrassencs estan cridats a les urnes a les eleccions al Parlament Europeu

Més de 1.100 persones participaran en el dispositiu electoral de diumenge, 9 de juny

Un total de 160.398 terrassencs i terrassenques  estan cridats a les urnes a les eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny. Són 687 electors nous els que s’estrenaran des de les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de març. Del total d’electors, 457 són persones d’altres països de la Unió Europea que han sol·licitat exercir el dret a vot en aquestes eleccions. Entre aquests electors destaquen les nacionalitats italiana (199), romanesa (58) i francesa (54).

457 són votants d’altres països de la Unió Europea que han demanat exercir el dret a vot a Terrassa, majoritàriament d’Itàlia, Romania i França

A la ciutat hi haurà un total de 261 meses electorals repartides en 54 col·legis electorals (22 escoles i instituts, 29 equipaments cívics i 3 equipaments diversos), sense cap canvi respecte als darrers comicis. 

El mapa amb tots els col·legis electorals es pot consultar en el següent enllaç, i la consulta d’inscripció al cens o del col·legi electoral es pot fer a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Terrassa, trucant al telèfon d’informació municipal 010 o a la Delegació Provincial de l’Oficina del Cens Electoral: 901 101 900. El mateix diumenge 9 de juny també es podran fer aquestes consultes a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de plaça Didó (que restarà oberta de 8 del matí a 8 del vespre), trucant al telèfon 010 o adreçant-se al personal representant de l’administració acreditat als col·legis electorals. 

Diumenge podran votar per primera vegada 687 electors nous respecte a les eleccions al parlament del dia 12 de maig

D’altra banda, més de 1.100 persones participaran en l’operatiu d’aquest diumenge. El gruix correspon a 783 membres de meses, 75 representants de l’administració i 74 transmissors de dades, als qui caldria afegir les forces de seguretat, equips de muntatge, conserges, personal de neteja, informadores i notificadores, entre d’altres. 

L’Ajuntament de Terrassa coordina el dispositiu electoral, amb la implicació d’altres administracions, com ara la Subdelegació del Govern a Barcelona i la Junta Electoral de Zona

Com és habitual, la Creu Roja farà l’acompanyament als col·legis electorals de les persones amb mobilitat reduïda que ho hagin demanat en el termini establert. 

Informació de la jornada 

L’Ajuntament de Terrassa posarà en marxa un dispositiu informatiu per a la jornada electoral d’aquest diumenge, 9 de juny, amb l’objectiu de mantenir informada la ciutadania i els mitjans de comunicació a través de diferents canals. El web municipal tindrà un apartat dedicat a les eleccions, al qual es podrà accedir a través de la pàgina principal. Un cop tancada la votació, la web municipal enllaçarà amb l’apartat de la web del Govern on apareixeran les dades de l’escrutini corresponent a la ciutat de Terrassa. De cara a dilluns, amb el 100% de l’escrutini, la pàgina www.terrassa.cat/eleccions oferirà tots els resultats dels comicis a Terrassa i les dades segregades per districtes i barris. 

L’Ajuntament informarà també al llarg de la jornada electoral a través de les xarxes socials X, Facebook i Instagram de les possibles incidències que es puguin registrar durant la jornada electoral.

To Top