Terrassa

La fundació Ampans inicia la construcció de la residència a Terrassa

L’àrea de lliure circulació per a gossos que es trobava en aquest àmbit serà traslladada a les Arenes

Obres desenvolupades aquest dimarts al terreny cedit per l'Ajuntament / ALBERTO TALLÓN

Maquinària i operaris treballen des de fa dies al terreny de Sant Llorenç on la fundació Ampans promou la construcció d’una residència i centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual. La fundació ha iniciat l’execució del projecte en els terrenys del carrer de la Castellassa cedits per l’Ajuntament de Terrassa per a aquest ambiciós pla. Les obres acabaran, es preveu, a finals del 2025. El pipicà instal·lat a la zona ha estat eliminat, però l’Ajuntament en farà un altre a les Arenes-la Grípia-Can Montllor.

Les màquines preparen l’espai per a la construcció dels fonaments / ALBERTO TALLÓN

Les previsions d’Ampans passen per desenvolupar l’obra en 17 mesos. De moment, les primeres brigades d’operaris estan preparant el terreny per executar els fonaments de l’edifici, treballs que començaran cap a la tercera setmana de juny. El projecte es troba dins dels terminis fixats, afirma la fundació, per la qual cosa la residència es posarà en marxa, si tot va com fins ara, durant el primer trimestre del 2026.

El centre per a persones amb discapacitat intel·lectual s’aixeca a Sant Llorenç

Ampans va presentar el projecte el març del 2023. L’equipament disposarà de 60 places residencials en una desena d’unitats de convivència, a les quals s’han de sumar 20 places de centre de dia. Aquestes són les darreres dades aportades ahir per una institució immersa en una aposta cabdal en la qual l’Ajuntament va confiar fa anys amb un doble objectiu: ampliar els recursos assistencials per a persones amb discapacitat intel·lectual, per una banda, i, per l’altra, donar contingut urbanístic definitiu a un terreny que mancava d’ús clar entre el polígon de Can Petit i els blocs d’habitatges de Sant Llorenç. L’edifici residencial tindrà 2.550 metres quadrats i el centre de dia, 1.150.

Trasllat de l’àrea de gossos

L’inici de les obres ha obligat a eliminar l’àrea de lliure circulació de gossos condicionada a l’àmbit. Per al govern municipal, com va manifestar el tinent d’alcalde Noel Duque al ple de divendres passat, ha intentat mantenir el funcionament del pipicà, però no ha estat possible. Aturar una obra esperada “des de fa dècades”, segons Duque, hauria constituït “una barbaritat”, per la qual cosa l’Ajuntament ha treballat en les darreres setmanes en la cerca d’un nou emplaçament.

Amb aquest objectiu s’ha reunit amb entitats veïnals, tant de Sant Llorenç com de les Arenes-la Grípia-Can Montllor. Segons ha transcendit, la nova àrea per a gossos es podria condicionar aviat a la confluència del carrer d’Ibáñez de Aldecoa amb el de Tàrrega.

To Top