Ahir i Avui

La caserna del temps dels veterans

Carrer de Sant ildefons / Carrer de Sant Leopold  1981-2024

Fa alguns anys, a aquesta cantonada, entre els carrers de Sant Leopold i Sant Ildefons, hi havia situada la caserna de la Guardia Civil, obra de l’arquitecte Melcior Viñals i Muñoz, que es va inaugurar l’any 1912, tot i que el projecte es va iniciar uns anys abans. Com es pot comprovar a la fotografia actual, aquest edifici va ser enderrocat per construir-ne un de nou, amb funcions completament oposades a l’original. Ara hi ha el Complex Municipal Els Telers, amb dependències destinades a la gent gran. El canvi, d’un equipament a l’altre o, més aviat, dels serveis que oferia un als de l’altre, és absolut. Res a veure.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Eric Serrano

La caserna es va derruir l’any 1998 i, de primeres, es va habilitar en el seu lloc una àrea d per aparcar, de les conegudes com a “zona blava”, que vol que passis per caixa o el clavaran una multa. Aquest carrer, durant molt de temps, era popularment conegut com el de la Guardia Civil i no cal que s’ampliïn les raons d’aquesta denominació del poble. De carrers amb noms populars, a la ciutat n’hi ha un munt i és lògic.

Habituals dependències

Aquest edifici amb habitatges per als guàrdies i les seves famílies i amb les habituals dependències que alberga tot cos policial, ja només és un capítol més en els records de la ciutadania. Per als més joves o als que han arribat a la ciutat més tard d’aquell 1998, no deixa de ser una història d’aquelles que expliquen els més veterans. Els cartells de la façana i el fet de ser considerada com a casa i caserna, transporten a temps remots.

To Top