Festa Major

“M’agradaria molt que el Capgròs d’enguany fos una figura femenina”

És una de les responsables del Walpurgis i també de la colla de Diables de Sant Pere Nord

Yurena Viana, Diables de Sant Pere Nord

És una tot-terreny sense pausa i, particularment, establerta en associacions del barri de Sant Pere Nord. Incansable, és una de les responsables del Walpurgis i també de la colla de Diables de Sant Pere Nord. Però també té temps de participar en l’Associació de Veïns d’aquell barri i dels seus comerciants. Cultura popular i associacionisme a dojo, com cal.

Entre els motius que sosté perquè la gent es decanti per a ella per ser el Capgròs de l’Any, assegura que “a la història, si no m’equivoco, no hi ha un diable que hagi representat un capgròs”. També agrega que “m’agradaria molt que fos una figura femenina, en els temps que corren”. A més, reivindica que seria com una mena d’homenatge a un barri com és el de Sant Pere Nord que, amb tot el tema de la Walpurgis i altres activitats que han anat sorgint, “està com un auge”.

“Parlo del barri en general, com a representació del grup de dones de Sant Pere Nord, els Diables, comerciants i l’associació de veïns, tot això”, subratlla. Li fa molta il·lusió i diu que “quan em truquen, jo ja em sento guanyadora. És a dir, això és una oportunitat que no li passa a tothom”. En cas de ser descoberta com a Capgròs de l’Any al Raval de Montserrat el divendres de Festa Major, serà una oportunitat per a ella de presenciar aquest esdeveniment. “Justament, aquest dia, estem en altres actuacions i no ho puc presenciar”, afirma.

To Top