Terrassa

Un 40% dels usuaris de Càritas de Terrassa tenen menys de 25 anys

La institució va atendre el 2023 un total de 24.131 persones a la diòcesi

Activitat educativa a la seu de Càritas al carrer de Topete / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Gairebé un 40% de les 24.131 persones beneficiades per Càritas el 2023 són infants i joves menors de 25 anys. Aquesta és una de les dades més destacades de la memòria anual de Càritas Diocesana de Terrassa corresponent al 2023, que l’entitat ha fet pública aquest dijous i que constata “la vulnerabilitat de les llars unipersonals o amb menors a càrrec, ja que representen el 79% dels participants acompanyats” per l’organització al Vallès Occidental i l’Oriental.

Els infants i joves atesos ho han estat majoritàriament als programes d’acollida, acompanyament i necessitats bàsiques “a través dels quals s’ajuda les famílies a cobrir les seves necessitats”, indica la institució. Les dades i els testimonis posen de manifest “l’augment de l’impacte de la pobresa en les generacions més joves i la dificultat de les famílies més vulnerables per cobrir les necessitats bàsiques, ja que el 94% de les persones que acompanya Càritas Diocesana de Terrassa no les tenen cobertes”.

“Fa anys que l’accés a un treball digne no garanteix tenir una vida digna i poder arribar a final de mes. El 2023 el 66% dels participants de Càritas, que estan en edat laboral, busquen feina per tal de poder esdevenir persones autònomes, econòmicament independents”, deixa clar l’entitat d’acció social.

Habitatge

La crisi en relació amb l’habitatge comporta que el 2023 el 27% de les persones acompanyades per Càritas visquessin en habitacions de relloguer. “Segons les dades del tipus de tinença de l’habitatge, gairebé 2 de cada 3 participants viuen en situació de sense llar, en habitatges temporals, inadequats o insegurs (segons la classificació ETHOS)”. agrega la institució.

El 2023 va fer 10 anys dela creació de Càritas Diocesana de Terrassa com a entitat del Bisbat de Terrassa per a la realització de l’acció social a la diòcesi. La delegació diocesana compta amb 1.406 voluntaris.

To Top