Terrassa

Prohibir el patinet elèctric a l’illa de vianants és la solució?

Parlem amb diferents ciutadans terrassencs per conèixer la seva opinió sobre la mesura implantada per l’Ajuntament

L’Ajuntament de Terrassa ha decidit ampliar la prohibició de circulació de bicicletes i patinets elèctrics a tota l’illa de vianants, una mesura que entrarà en vigor el setembre del 2024. Aquesta decisió respon a la creixent preocupació per la seguretat viària i la convivència entre vianants i usuaris de VMP. Amb un 9% dels accidents de trànsit implicant patinets, i el 80% d’aquests amb ferits, la nova normativa pretén reduir aquestes incidències en les zones més concorregudes del centre. Què opinen els ciutadans de Terrassa sobre la nova normativa?

Xavi Matilla, arquitecte, urbanista i professor

“Estem fent un pas enrere en la transició a la mobilitat sostenible ”

L’exregidor de Terrassa i exarquitecte en cap de Barcelona declara que “la solució no hauria de ser la prohibició total, sinó reivindicar altres mesures com promoure campanyes educatives i aplicar més sancions”. Amb la nova mesura, pensa que “estem fent un pas enrere en la transició a la mobilitat sostenible”. “La prioritat hauria de ser adaptar la infraestructura viària per a patinets elèctrics i bicicletes”, afegeix Matilla.

Pere Montaña, arquitecte urbanista

“És absolutament necessària una campanya educativa i pedagògica”

“No soc partidari de les prohibicions”, manifesta Montaña. “A tothom ens interessa aquesta nova mobilitat més sostenible. Davant del problema de seguretat dels patinets elèctrics, s’hauria d’augmentar la vigilància i els controls per millorar els comportaments dels usuaris”, apunta. Així, l’urbanista terrassenc expressa que “és evident que no tots els usuaris es comporten bé i, per això, és absolutament necessària una campanya educativa i pedagògica”.

Adrià Martí, usuari de VMP

“Penso que criminalitzen massa els usuaris dels patinets elèctrics”

L’Adrià es mou diàriament pel centre amb un VMP i manifesta que “no m’ha agradat gens la nova normativa”. “Penso que criminalitzen massa els usuaris dels patinets elèctrics i crec que no són conscients que hi ha trams de la ciutat en què circular per la carretera és molt perillós per a nosaltres”, diu. A més, comenta que “els senyals haurien de ser més clares i més visibles. També penso que s’hauria de definir una franja horària i que estigui permès circular-hi en certes hores”.

Sonia Gonfaus, vianant

“La solució hauria de ser vetllar per millors mitjans de seguretat”

“Els joves i adolescents que han d’estudiar, fer pràctiques… s’han de moure. I molts cops, el transport públic no arriba fins al seu destí”, indica la Sònia. Destaca que “les prohibicions no són positives” i, davant de la problemàtica, exposa que“la solució hauria de ser per vetllar per millors mitjans de seguretat, amb més controls i vigilància”. D’altra banda, declara que “una altra opció és incentivar d’alguna manera els usuaris de VMP per millorar les conductes incíviques”.

Prohibir el patinet elèctric a l’illa de vianants és la solució?
To Top