Esports

Àlex Pintado li pren al seu pare el rècord estatal dels 1.500

Ricard Pintado era el posseïdor d’aquesta marca des de feia 24 anys i 9 mesos

L’atleta terrassenc Àlex Pintado, amb el seu pare Ricard

Batre rècords és quelcom habitual en un esport com l’atletisme. El que ja no és tan habitual és que un fill li prengui al seu pare una plusmarca personal que tenia gairebé 35 anys d’història. És el que ha fet l’atleta terrassenc del Playas de Castellón Àlex Pintado (17 anys), una de les grans promeses de l’atletisme espanyol.

Pintado, el fill, va prendre part a la sèrie “A” de la prova dels 1.500 metres llisos del “meeting” d’atletisme de Castelló. Va assolir una marca de 3 minuts, 40 segons i 73 centèsimes. Aquest temps li va valer la classificació per al Mundial d’atletisme sub-20 que se celebrarà entre els dies 25 i 29 d’agost a la capital del Perú, Lima.

El resultat obtingut per Àlex Pintado suposa la millor marca estatal en la seva categoria, així com rècord de Terrassa en categoria absoluta.

La circumstància curiosa és que l’anterior posseïdor d’aquesta plusmarca era Ricard Pintado. El va establir el dia 22 d’agost de l’any 1989, exactament 24 anys i 9 mesos abans que el seu fill, que encara no havia nascut quan el seu pare va adjudicar-se al rècord dels 1.500. La marca del també atleta Ricard Pintado va ser de 3 minuts, 42 segons i 20 centèsimes. El fill, que ha seguit les passes del pare, l’ha superat pare en menys de 2 segons en aquesta distància.

To Top