Amb incidència en la població (poca) a les zones properes a les sirenes activades, naturalment, però amb indiferència en la major part de la resta, fora de les àrees industrials d’influència del simulacre. Així ha transcorregut aquest dimecres la nova prova d’alerta de risc químic que ha inclòs Terrassa entre els termes municipals d’actuació.
A les 10 hores han sonat les sirenes al Baix Llobregat, el Barcelonès, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental. A Terrassa, tres, a Can Parellada i el polígon de Santa Margarida. A més, s’ha enviat una alerta de protecció civil als telèfons mòbils que es trobaven en la zona d’influència de la prova. En un cas real, en sentir aquest so els ciutadans s’haurien de confinar a l’edifici més proper
La Generalitat ha informat que les 50 sirenes de risc químic del Baix Llobregat, el Barcelonès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental, que formaven part de la prova d’aquest matí de Protecció Civil, han sonat correctament. En la zona de cobertura de les sirenes hi ha censades aproximadament mig milió de persones.
Comunicació als mòbils
Aquest simulacre, similar a d’altres realitzats mesos enrere, tenia com a objectius “provar que les sirenes funcionen i especialment sensibilitzar la població que viu o treballa en zones on hi ha risc químic, de forma que sàpiga que fer en cas d’accident greu”, ha explicat la directora general de Protecció Civil, Marta Cassany. Cassany ha afegit que “cal que en cas d’accident químic greu la ciutadania tingui clar que el principal consell és confinar-se a l’edifici on es trobi o el més proper si és al carrer, tancant portes, finestres i ventilació exterior”.
També s’ha realitzat l’enviament d’una alerta de Protecció Civil als mòbils informant de la prova. L’enquesta disponible per a la ciutadania indica que, segons dades preliminars que cal filtrar per obviar respostes errònies (per exemple de persones que se situen fora de l’àrea de realització de la prova), al voltant del 70% de les persones que l’han respost manifesten haver rebut l’alerta als mòbils.