Comarca

Es tanca la crisi de govern a Matadepera

Guillem Montagut remarca al ple municipal que “és un cas intern de Junts i són ells qui s’ho han de manegar”

Ple extraordinari d’aquest dilluns 27 de maig, al Casal de la Cultura / alberto tallón

Crisi de govern tancada. Al ple municipal que va tenir lloc aquest dilluns al vespre, es va tractar la renúncia d’Eva Brugal després que Junts votés en una consulta interna que els regidors del partit abandonessin l’equip de govern i passessin a l’oposició. “Com a equip de govern, la trobarem a faltar. Em sap greu la seva marxa, però hem de respectar la seva decisió i agrair tot el que ha aportat a l’equip”, expressava l’alcalde Guillem Montagut en el ple municipal. Per la seva banda, Gabriel Pirla, que va acatar la decisió del partit i ha passat a l’oposició, va manifestar que “en un exercici de coherència, ha fet el que havia de fer, i això li honra molt”. Després de tot el que ha passat en la militància de Junts, l’alcalde assegurava que “han estat unes discrepàncies del partit que nosaltres respectem. Entenem que és un cas intern de Junts i són ells qui s’ho han de manegar”.

Cal recordar que Núria García i Dolors Martí van decidir continuar a l’equip de govern. Per tant, s’han desvinculat de Junts per Matadepera i segueixen al consistori com a membres electes no adscrits, i vinculades a les seves respectives regidories. “Cap dels regidors que estem treballant al govern hem cedit el sou o renunciat al mateix. Per tant, tampoc ho faré ara”, remarcava Martí.
Ara, l’equip de govern quedarà compost pels cinc regidors de Som-hi Matadepera, el d’ERC, Núria Garcia i Dolors Martí. D’altra banda, l’oposició estarà formada pels dos regidors de Junts per Matadepera, i els tres de Suma’t Matadepera.

Entra Carme Querol

La següent persona a la llista per ocupar el càrrec al consistori era la independent Maria del Carme Jiménez Montilla, però va renunciar a la proposta. Per això, finalment entrarà al consistori la següent a la llista (número 7), Carme Querol Badosa, que formarà part de l’oposició amb el seu company de partit, Gabriel Pirla, i el grup Suma’t Matadepera. Querol ja ha acceptat el càrrec, però no serà oficialment regidora fins al ple ordinari del 29 de juliol.

Querol ja té experiència a l’Ajuntament de Matadepera. Entre els anys 2011 i 2019, amb Mireia Solsona al capdavant, va ser regidora de Serveis Socials, Ensenyament i Festes. En el mandat 2019-2023, va assumir les mateixes regidories i, a més, la de Salut i Joventut. “És evident que la meva feina al consistori serà ben diferent de la que havia dut a terme aquests darrers anys, però entro amb moltes ganes d’aprendre, de treballar i de continuar fent servei al poble”, va declarar en Matadepera.cat. Cal destacar que, en l’actual mandat, Eva Brugal assumia la regidora d’Obres i Serveis.

Es tanca la crisi de govern a Matadepera
To Top