Diners

Llum verda a les certificacions mediambientals per empreses

La Generalitat ha comunicat a la Cambra de Terrassa la reactivació de les certificacions mediambientals, necessàries per a les deduccions fiscals de les empreses

El Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya ha comunicat a la Cambra de Comerç de Terrassa l’inici del procediment per reactivar la tramitació dels certificats per inversions mediambientals de les empreses. Una documentació que esdevé necessària perquè les companyies puguin aplicar les deduccions fiscals a les quals tenen dret.

Una reclamació pendent

La primera reclamació relacionada amb els certificats per inversions ambientals de la Cambra de Comerç de Terrassa es va produir el desembre del 2022. En aquella ocasió, la corporació exposava la seva preocupació pel retard en les tramitacions sol·licitades per les empreses, i destacava com aquest fet “suposava un greuge comparatiu per a les nostres empreses respecte a les d’altres comunitats autònomes on els certificats s’estaven tramitant amb normalitat”.

Des de llavors, s’ha reclamat en diferents ocasions la normalització en l’emissió d’aquestes certificacions a Catalunya. La darrera va ser el passat 16 de maig, on recordava a l’administració catalana la resolució vinculant del 13 de febrer de la Direcció General de Tributs (DGT), que permet acreditar les deduccions mediambientals dins un termini màxim de quinze anys, fins i tot en inversions en exercicis ja inspeccionats. La Cambra de Comerç terrassenca exposava que la resolució “dona una nova oportunitat a les empreses per deduir-se les inversions ambientals d’exercicis anteriors”.

La Cambra a més reclamava “la posada en marxa dels procediments necessaris per a l’emissió dels certificats ambientals i que les empreses catalanes puguin gaudir dels avantatges fiscals que els corresponen, amb igualtat de condicions que la resta d’empreses d’altres comunitats autònomes”. El Departament d’Acció Climàtica ha aclarit que les tramitacions es faran en línia, a través de la Plataforma Canal Empresa, i que quan estigui plenament operativa, es farà públic.

Llum verda a les certificacions mediambientals per empreses
To Top