Els carrers de Terrassa s’han omplert de figures fantàstiques ballant a ritme de gralles i timbals. Ho han fet per dues bandes. D’un costat, la XII Diada Antoni Messeguer ha portat 16 gegants i gegantons als carrers terrassencs. Enguany, la temàtica escollida ha estat l’astrologia. Més tard, el correfoc de la Diada del Drac de Terrassa ha cremat els carrers i places del centre de la ciutat.
Com sempre, els més petits han passat a saludar a les bèsties i els gegants, tocant-los, cridant-los i, fins i tot estirant-los la llengua, com sembla habitual en el cas del Drac de Terrassa. Les dues plantades s’han dut a terme aquesta tarda de dissabte al Raval en el cas del Drac i a la Plaça del Vapor Ventalló en el cas dels gegants astronòmics.
Les figures han agradat als assistents, els quals han valorat molt positivament ambdues diades. Pel que fa als gegants, l’egarenc Albert Sarabia pensa: “És bonic que s’hagi creat aquesta diada en homenatge a un antic president de la colla gegantera”. “La temàtica d’aquest any és diferent. Mai havia vist gegants amb forma de sol i lluna” afegeix Sarabia.
A Carmen Garcia, d’origen madrileny i resident a Terrassa, l’han impressionat els gegants de Sant Vicent dels Hortons: “M’agraden, sobretot l’home, perquè m’agrada el color, la indumentària i l’antorxa. No el coneixia i m’ha cridat l’atenció”.
Carmen Garcia ha vingut a la Diada Antoni Messeguer amb el seu marit i la seva néta i recalca que és important transmetre la cultura popular de generació en generació: “Tot el que és popular ens agrada perquè ho hem anat mamant des de petits i quan la meva filla porta a la neta a tots aquests llocs, m’encanta perquè ho transmetem de pares a fills”.
Per la seva banda, Juan José Bedoya, originari de Colòmbia i arribat de França fa escassos mesos, ha aprofitat la tarda per passejar pel centre de Terrassa i veure alguns dels actes culturals de la ciutat. Li ha agradat l’ambient i la música animada que envolten les festes. La seva primera impressió en veure les figures ha estat: “Que grans que són aquestes figures. Què faran amb això?”. Bedoya explica: “Primer, pensava que es tractava d’escultures o ninotets d’exposició, però no ha sigut així. Ha estat impressionant veure com ballaven i es movien tan a prop meu”.
Els carrers del centre no han estat els únics protagonistes del dia d’avui. I és que la Seu d’Ègara també ha protagonitzat una tarda al voltant de la cultura: la Diada del Patrimoni dels Minyons de Terrassa. En aquesta, han participat els amfitrions, els Castellers de Sant Cugat i la Conlloga Muixeranga de Castelló.
Juan José Bedoya també ha passat a veure els castells, però reconeix que, tot i que li agraden molt, pateix quan el castell tremola o quan puja la canalla. Per aquest motiu, explica: “Crec que m’agrada més la muixeranga. Com que no fan pisos tan alts, em fa menys por i estic menys preocupat perquè algú caiguin”.
Bedoya conclou: “S’ha de sortir al carrer per veure i conèixer la cultura popular terrassenca. La cultura popular connecta la gent amb les seves arrels i això està molt bé perquè demostra que la gent d’aquí n’està orgullosa”. “La cultura popular fa festa i fa sentir que la ciutat està viva” finalitza.