L’equip femení del CN Terrassa cau eliminat davant el Sant Andreu

A banda de la portera Sandra Domene i de Cristina Cantero, la boia Paula Camus tampoc no continuarà la temporada vinent

Isa Piralkova, en una acció ofensiva / LLUÍS CLOTET

El somni del CN Terrassa de classificar-se per primera vegada en la seva història per a una final de la lliga femenina ha expirat de forma abrupta aquest dijous al vespre a la piscina de l’Àrea Olímpica. En el darrer partit de Xavi Pérez com a entrenador del conjunt egarenc, el Sant Andreu s’ha imposat per 4 gols a 12 i ha sumat el segon i definitiu punt d’una sèrie que va començar dimarts a Barcelona, també amb victòria del CN Sant Andreu, llavors per 12 a 8. El duel d’aquest dijous ha estat força semblant al primer, per bé que les egarenques han anotar només quatre gols.

No hi ha hagut sorpreses i el conjunt que entrena Javi Aznar s’ha classificat per a la gran final de la lliga, que l’enfrontarà a partir de dimecres vinent al guanyador de l’altra semifinal, en la qual el CN Mataró va adquirir avantatge per davant del vigent campió d’Europa, el CN Sabadell.

El duel d’avui ha significat el comiat de Xavi Pérez com a entrenador de la primera plantilla. Deixaran també l’equip la portera i capitana Sandra Domene i les jugadores Cristina Cantero i Paula Camus.

El CN Terrassa ha sabut tenir controlat el primer quart. La visitant Elena Ruiz ha obert el marcador als 38 segons de joc, però Isa Piralkova ha empatat un minut després. Ha aguantat el Natació, però al penúltim minut, Roline Schuijt ha establert l’1 a 2 amb què ha acabat el primer període.

Xavi Pérez donant instruccions en l’últim duel / LLUÍS CLOTET

Igual que va passar dimarts a Barcelona, les terrassenques han sabut tenir sota control les jugadores de Javi Aznar també al segon parcial. La capitana del Sant Andreu Maria Palacio ha ampliat l’avantatge fins als dos gols (1-3) al minut 3, però a mitjan segon quart ha tornat a aparèixer Piralkova per deixar el desavantatge en la seva mínima expressió (2-3). No es trobava del tot còmode el conjunt barceloní, però de mica en mica ha anat fent forat gràcies a un gol de Maria Bogachenko i un de penal d’Ariadna Ruiz. La seva germana Elena havia perdonat una pena màxima escassos segons abans. Amb un 2 a 5 que deixava encara certes opcions d’empatar l’eliminatòria s’ha arribat al descans.

Nova escapada al tercer acte

Igual que va passar en el primer episodi de la sèrie, el CN Terrassa ha premut l’accelerador en el tercer parcial. La neerlandesa Nina Ten Broek ha retallat distàncies fins al 3 a 5 als dos minuts, però les andreuenques han signat un parcial de 0 a 4 que ha dut el matx fins a un ja inabastable 3 a 9 gràcies a dues dianes d’Elena Ruiz, una de Maria Palacio i una altra de Maria Bogachenko.

Amb l’eliminatòria ja absolutament decidida, el quart parcial ha resultat, de nou, sobrer. Per si hi havia dubtes, Elena Ruiz ha anotat el seu quart gol al primer minut. Antón i Bogachenko han augmentat l’avantatge fins als nou gols (3-12). Els sis minuts finals s’han fet llarguíssims per al Natació, que ha maquillat el resultat amb un gol de Paula Camus.

Punt final a una temporada excel·lent

Fa pocs anys, classificar-se per a les semifinals de la “final-four” pel títol i competir a la màxima categoria europea eren fets absolutament impensables per a l’equip femení del CN Terrassa, que es va anar fent gran i va començar a assolir fites històriques tot i disposar d’un pressupost modest. L’equip de Xavi Pérez s’ha consolidat entre els millors del waterpolo femení espanyol i enguany ha disputat els “play-off”. S’ha quedat també a tocar de la “final-four” de la Champions League. En ambdues competicions ha acabat essent eliminat per un CN Sant Andreu que és actualment l’equip més en forma d’Espanya.