El CN Terrassa perd el primer assalt de semifinals a la piscina del Sant Andreu

El conjunt de Xavi Pérez necessita empatar dijous a casa per dur la sèrie al tercer partit, que es jugaria dissabte a Barcelona

L'atacant del CN Terrassa Isa Piralkova, assajant un llançament a porteria / NEBRIDI ARÓZTEGUI

No ha pogut donar la sorpresa el CN Terrassa a la piscina Pere Serrat de Barcelona en el primer partit del “play-off” de semifinals de la lliga de Divisió d’Honor femenina. El conjunt que dirigeix Xavi Pérez ha caigut aquest dimarts al vespre per 12 gols a 8 (3-1, 2-2, 6-2, 1-3) contra un CN Sant Andreu que ha guanyat la lliga regular. Les barcelonines han complert el pronòstic. Han trencat el duel amb un parcial de 6 a 2 al tercer acte. Pel CN Terrassa només han anotat Piralkova, Camus i Bosveld, mentre que les amfitriones han fet recaure el treball anotador en fins a set waterpolistes.

Després d’uns primers minuts equilibrats, la waterpolista local Elena Ruiz ha situat les andreuenques amb un 2 a 0 favorables en anotar els dos primers gols de la sèrie, el primer de penal, amb només mig minut de diferència. Un minut després, la neerlandesa Fleurien Bosveld ha retallat distàncies per a les egarenques. Quan faltava un minut per tancar el primer període, Ruiz ha fallat un penal, però Alba Muñoz ha establert el 3 a 1 sobre la botzina.

Al segon quart, Elena Ruiz ha anotat, aquesta vegada sí, el seu tercer gol de penal. El CN Terrassa ha intentat tranquil·litzar el seu waterpolo tot i anar perdent de tres (4-1). Ha entrat en acció Paula Camus tot seguit, però Ariadna Ruiz ha contestat amb el 5 a 2 per a les de Javi Aznar, restablint el desavantatge de tres gols per al Natació. Ha sabut aguantar bé el conjunt terrassenc i, quan faltava només un minut per arribar al descans, Isa Piralkova ha anotat un 5 a 3 que deixava el partit obert de cara als dos quarts restants.

Reacció andreuenca

A la represa, el CN Sant Andreu ha ampliat la distància a l’electrònic gràcies a la diana des de la boia de Roline Schuijt. Es resistia el Natació a deixar escapar les vigents campiones de Copa i Piralkova ha anotat el 6 a 4. Però només 20 segons després, Elena Ruiz feia el seu tercer gol i tornava els tres gols de diferència al marcador (7-4). Marina Cordobés ha establert un màxim avantatge de quatre gols (8-4) que ha fet mal a les terrassenques. En els dos darrers  minuts del quart, dues dianes de Paula Crespí i una de Fleurien Bosveld per a les visitants han dut l’electrònic fins al 10 a 5. Un gol de penal d’Ariadna Ruiz ha significat l’11 a 5 que sentenciava definitivament la comtessa.

En un darrer període de tràmit, dues dianes des de la boia de Paula Camus han servit per retallar distàncies (11-7), però el Sant Andreu se seguia sentint còmode. Res no ha canviat. Gisel·la Farré i Fleurien Bosveld han marcat un gol per banda (12-8).

Les egarenques estan obligades a guanyar el segon partit de la sèrie, que es disputarà aquest dijous a les 20.45 hores a la piscina de l’Àrea Olímpica de Terrassa. Si aconsegueixen empatar l’eliminatòria, el tercer i definitiu matx es disputarà dissabte a les 18.15, de nou a la Pere Serrat.

A partir d’aquest dimecres, el CN Mataró i el CN Sabadell, segon i tercer classificats, començaran a disputar la segona semifinal a la capital del Maresme.