Terrassa

Dos candidats terrassencs, a la llista de Junts el 9-J

Són Marta Esquerda i Josep Serra, aquest en representació de MEScat

La llista de Junts + Lliures per Europa liderada pel conseller Toni Comín en les eleccions europees del proper mes de juny comptarà amb tres representants de la comarca: Laia Sala, de Matadepera, Marta Esquerda, de Terrassa, i Josep Serra, terrassenc que forma part de la llista en representació de la força política MEScat.

L’executiva comarcal de Junts per Catalunya al Vallès Occidental Terrassa ha decidit apostar per noms nous i amb experiència tant en l’àmbit institucional com en l’àmbit d’exteriors. En la proposta dels candidats comarcals per la llista d’aquestes eleccions europees “s’ha valorat l’experiència professional i el compromís amb el país”, diuen els juntaires, a l’hora de proposar els noms de Laia Sala i Marta Esquerda, una proposta que ha estat acollida per la direcció nacional del partit. 

Laia Sala representarà a la comarca en el número 30 de la llista. És advocada de professió, especialitzada en l’àmbit de les administracions locals i ha treballat tant al sector privat com en la Diputació de Barcelona fent tasques d’assessoria jurídica. Actualment, és regidora de Matadepera, feina que combina amb la seva ocupació en el sector privat. La matadeperenca ha manifestat que està molt orgullosa de ser candidata en el partit del president Puigdemont, el meu compromís amb el país ve de lluny i estic convençuda que ara és el moment de Junts+ a Catalunya i, per descomptat, a Europa”. 

Marta Esquerda representarà la comarca en el número 48 de la llista de les eleccions europees. Diplomada en Turisme, treballa des de fa 30 anys en el departament internacional d’una important empresa tecnològica de Terrassa. Té contacte directe amb clients de tot el món, motiu pel qual sap domina l’anglès, el francès i l’alemany. La terrassenca ha mostrat el seu compromís amb la candidatura, donat que, ha dit, “per als catalans Europa és un altaveu que no podem desaprofitar, hem de continuar amb la feina que ha fet el president Puigdemont a Europa i alçar la nostra veu”.

A més de les dues candidates triades des de la comarca, Terrassa compta amb un altre candidat a la llista de Junts+ Lliures per Europa. Josep Serra formarà part de la llista amb el número 57. Es tracta del coordinador general de MEScat, formació escindida del PSC en 2014 i que des de 2021 dona suport a Junts per Catalunya. El candidat del Moviment d’Esquerres de Catalunya ha afirmat que “ens presentem plegats perquè pensem en la importància d’assolir la unitat estratègica de les forces independentistes per confrontar d’una manera eficaç a l’unionisme, a Terrassa, a Catalunya i a Europa”. En Josep Serra és doctor enginyer industrial (UPC), enginyer químic (IQS) i MBA (ESADE). Ha exercit durant més de 30 anys càrrecs de direcció i gerència en empreses del sector químic i del medi ambient.

Dos candidats terrassencs, a la llista de Junts el 9-J
To Top