Terrassa

Acrediten la Unitat d’Insuficiència Cardíaca del CST com a unitat comunitària

Sociedad Española de Cardiología certifica els estàndards de qualitat del servei

La Unitat d’Insuficiència Cardíaca del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) ha estat  acreditada per la Sociedad Española de Cardiología (SEC) com a unitat comunitàriaAmb aquesta acreditació, la SEC certifica que aquest servei  reuneix un conjunt d’estàndards de qualitat en el maneig de la insuficiència cardíaca en allò que afecta a la seva  estructura i procés, recursos humans, cartera de serveis, procediments i equipament, resultats i  sistemes d’informació. 

Un fet diferencial d’aquesta acreditació del CST és que incorpora els equips mèdics i d’infermeria  de l’atenció primària de tots els CAP on el CST és referent. D’altra banda. la Unitat Comunitària d’Insuficiència Cardíaca està coliderada pels Servei de Medicina Interna i  el Servei de Cardiologia.

Amb aquesta acreditació, la Unitat Comunitària d’Insuficiència Cardíaca del CST s’incorpora al  grup d’hospitals catalans que ja han aconseguit aquest reconeixement, com són l’Hospital Clínic de  Barcelona, l’Hospital Vall d’Hebron, Hospital del Mar, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau o  l’Hospital Moisès Broggi.

La insuficiència cardíaca té una elevada prevalença, és la malaltia de l’àrea del cor que produeix més freqüentació hospitalària (23,1%) i ha augmentat en més d’un  50% els ingressos hospitalaris, amb una estada prolongada i una important  causa de mortalitat i reingressos a l’hospital.  És la primera causa d’hospitalització en més grans de 65 anys i és destina entre el 2% i el 3% de la despesa sanitària total.

L’objectiu d’aquesta acreditació és reduir la mortalitat i augmentar la qualitat de vida dels pacients amb cardiopatia, amb un ús eficient dels recursos disponibles. Espanya és pionera a nivell europeu en l’acreditació nacional de l’excel·lència assistencial en  cardiologia.

La Sociedad Española de Cardiología ha establert tres tipus d’unitats d’insuficiència cardíaca depenent de les característiques i del tipus d’hospital de què depenen: comunitària,  especialitzada i avançada. El procés d’acreditació consta de tres fases:  revisió de la documentació sol·licitada; auditoria (que inclou visites a les instal·lacions i  entrevistes amb els membres de l’equip de la unitat) i informe amb observacions i  recomanacions de millora (si és necessari per obtenir la certificació). Si la valoració final del  Comitè Científic és favorable la SEC emet un certificat d’acreditació de la unitat, reconeixent el  compliment dels estàndards establerts. 

To Top