Terrassa

Tercera edició de la jornada d’anestèsia i reanimació de Mútua

Se centra en l’àmbit de la cirurgia toràcica i participen professionals de set centres hospitalaris

El servei d’Anestesiologia i Reanimació, Medicina Perioperatòria i del Dolor de l’Hospital Universitari  MútuaTerrassa (HUMT) organitza aquest dimarts, 21 de maig, la III Jornada d’Anestèsia i Reanimació en Cirurgia Toràcica i ho fa amb la voluntat d’abordar els  principals reptes i particularitats en aquest àmbit. Hi participaran una quinzena de professionals de l’HUMT -tant del servei d’Anestesiologia i Reanimació, Medicina  Perioperatòria i del Dolor com de Cirurgia Toràcica- i experts d’altres centres com l’Hospital  Clínic, el Parc de Salut Mar, l’Hospital General Universitari Gregorio Marañón, l’Hospital Universitari de Bellvitge, Vall  d’Hebrón així com de Sant Joan de Déu de Barcelona.  

La benvinguda -prevista a l’Edifici Docent a les 8.30 hores- anirà a  càrrec de Marc Bausili, cap del servei d’Anestesiologia i Reanimació, Medicina Perioperatòria i del Dolor de  l’HUMT i de Salvadora Delgado, directora de l’Àmbit Quirúrgic de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa (FAMT). 

Acte seguit tindrà lloc la conferència inaugural, la qual abordarà la situació actual de la cirurgia toràcica i en aquest  cas la pronunciarà  Mireia Serra, cap del servei de Cirurgia Toràcica de l’HUMT. A continuació es donarà inici a  un bloc relatiu als clàssics en cirurgia toràcica, en el marc del qual es parlarà sobre reptes i singularitats de l’anestèsia,  la ventilació mecànica i protectiva, el maneig analgèsic i les complicacions postoperatòries.  

La jornada també contempla un bloc centrat en situacions específiques com la cirurgia toràcica en el pacient pediàtric  i l’anestèsia en el transplantament pulmonar. La darrera taula abordarà els nous reptes com la prehabilitació i la  recuperació funcional en la cirurgia toràcica així com l’anestèsia en cirurgia toràcica robòtica. A més, també es durà  a terme la presentació de diversos casos clínics interactius, els quals han estat compilats per part d’alguns dels  ponents amb la voluntat que els participants puguin nodrir-se del coneixement compartit entre tots els professionals. 

La darrera part de la sessió està reservada als tallers i la simulació. Aquesta es durà a terme al nou Centre de Simulació  Clínica Avançada a Terrassa (SimCAT). Ubicat a l’Edifici Docent i inaugurat el passat mes de febrer, es tracta d’un  espai pensat per l’educació mèdica actual i que possibilita el desenvolupament d’habilitats clíniques -tant per  a estudiants de ciències de la salut com per a residents- i també s’empra per a la posada al dia dels professionals de  l’entitat. En aquest sentit es duran a terme una simulació conduïda per professionals de l’HUMT així com tres tallers,  un centrat en la fibrobroncoscòpia i l’ecografia pulmonar, un altre sobre els dispositius de via aèria (tubs de doble  llum i bloquejadors bronquials) i un darrer relatiu a la sonoanatomia de la paret toràcica. 

Hi participaran quinzena de professionals de l’HUMT -tant del servei d’Anestesiologia i Reanimació, Medicina  Perioperatòria i del Dolor com de Cirurgia Toràcica- i hi intervindran també experts d’altres centres com l’Hospital  Clínic, el Parc de Salut Mar, l’Hospital General Universitari Gregorio Marañón, l’Hospital Universitari de Bellvitge, Vall  d’Hebrón així com de Sant Joan de Déu de Barcelona.  

Tercera edició de la jornada d’anestèsia i reanimació de Mútua
To Top