Terrassa

El Centre Excursionsita recorre al micromecenatge per tenir una seu més accessible

L’entitat inicia una campanya de captació de fons per poder instal·lar un ascensor. L’objectiu és aconseguir un mínim de 34.200 euros

Marcant l'espai on aniria l'ascensor / Alberto Tallón

El Centre Excursionista de Terrassa (CET) apel·la a la solidaritat ciutadana per recaptar fons per millorar l’accessibilitat de la seva seu social. L’entitat està immersa en un procés d’ampliació i remodelació de les instal·lacions. Després de comprar l’immoble contigu propietat de l’Arxiu Tobella i l’estrena del bar-restaurant L’Avenc, amb el lloguer que reben del qual poden pagar la hipoteca de l’edifici comprat, el CET afronta la segona fase d’obres. Aquesta consisteix en l’adaptació de l’escala per posar-la en normativa i la instal·lació d’un ascensor que connecti els diversos espais de la seu, unes obres que intentaran sufragar amb l’ajuda d’una campanya de micromecenatge que han llançat aquest dijous.

L’entitat busca recaptar un mínim de 34.200 euros, que els servirien “només per pagar la màquina de l’ascensor”, explica el seu president, Xavi Busom. La xifra que han marcat com a òptima a Goteo –plataforma a través de la qual han llançat la campanya– és de 47.000 euros, diners que permetrien “poder fer tot l’ascensor, la caixa, el forat, els forjats, tot”.

L’entitat ofereix la possibilitat de col·laborar amb diferents imports i preveu diverses recompenses, des de participar en una activitat de franc i tenir el nom en una paret de la seu fins a un sopar per a dues persones a L’Avenc, entre altres. Si en 40 dies no s’arriba al mínim, els diners no arribaran al CET; seran retornats a aquells qui hagin fet les aportacions.

L’escala també s’ha d’adaptar / Alberto Tallón

Des de la presentació del projecte, l’entitat ja contemplava una campanya de captació de fons i ara fa un any ja es van plantejar iniciar-la, però ho van aturar a l’espera que avancessis les converses amb l’Ajuntament per mirar d’aconseguir alguna subvenció i que la campanya fos més petita. “Com que ara per ara no hem pogut aconseguir cap recurs de l’Ajuntament, ens veiem obligats a tirar endavant aquesta campanya”, exposa Busom, que encara té l’esperança d’aconseguir alguna ajuda pública per a les obres a l’escala, treballs que no preveuen que cobreixi la captació de fons. “Si anés molt bé, potser ens quedarien una mica de diners per iniciar l’escala, amb industrials del centre col·laborant i recursos propis, però aquest any, sent optimistes, com a molt podrem fer l’ascensor”, diu.

To Top