Terrassa

Jornada al CST sobre la innovació en infermeria

Ha permès donar a conèixer els projectes que estan desenvolupant les professionals en l’àmbit de la recerca

La sala d’actes Joan Costa i Roma de l’Hospital Universitari de Terrassa ha acollit la  Jornada del Dia de la Infermera 2024, sota el títol “Les infermeres innovem. Ho expliquem?”L’objectiu és donar a conèixer els projectes que estan desenvolupant les infermeres del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) en l’àmbit de la recerca i la innovació.

La jornada ha comptat amb dues taules. La primera, sobre el tema “De la teoria de la innovació…”,  on s’ha parlat de la innovació en salut, amb Mamen Carmona, cap de Recerca i Innovació del  CST;  de la innovació infermera, amb José María Vázquez, president de la Comissió d’Innovació  d’Atenció Primària Metropolitana Sud i sobre la innovació als plans formatius, amb Guadalupe  Sánchez, coordinadora de titulació del Grau d’Infermeria de l’Escola Universitària d’Infermeria i  teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT).

Equip guanyador del concurs convocat entre les assistents, a qui s’ha proposat crear amb material sanitari caducat un objecte per millorar algun aspecte assistencial. Han elaborat un raspall adaptat per a persones grans

La segona taula sobre les “Experiències d’innovació al CST“, ha comptat  amb la intervenció de Javier Gutiérrez, infermer de la Unitat  de Diàlisi; Iván Martínez, infermer d’Atenció Primària; Marisa Velasco, infermera  d’Hospitalització a Domicili; Marta Gelis, infermera de la UCI; Llum Gallego, infermera de  Convalescència; Minerva Garcia, infermera d’Hospital de Dia de Salut Mental; Sandra Arcusa,  infermera de la Unitat d’Hospitalització de Cirurgia i Sandra Jimenez, infermera del SEM.

L’activitat ha volgut “posar en pràctica la idea què innovar és qualsevol canvi de procés, d’organització o de material que millori l’atenció dels pacients”, afimen des del CST. Per això “s’ha posat una activitat lúdico innovadora, en què s’ha demanat als assistents que, amb material sanitari caducat, es pensi  un objecte per a millorar algun aspecte de l’assistència”. Ha resultat guanyador un raspall adaptat per facilitar que les persones grans puguin rentar-se els peus sense haver d’ajupir-se.

To Top