Cultura i Espectacles

Estrènyer la connexió sabadellenca?

La temporada 2024 de l’Associació Òpera Terrassa comença aquest diumenge amb “La derva padrona”, en la que es fa servir la producció i l’escenografia creada a Sabadell per la Fundació Òpera Catalunya (FOC)

La cirereta de la temporada de 2023 va ser “La Bohème”, al desembre al Principal / ALBERTO TALLÓN

La temporada d’òpera a Terrassa comença aquest diumenge a l’Auditori. I en aquesta ocasió, ho farà amb un cop de mà de l’òpera sabadellenca.

I és que l’obra del debut, “La serva padrona”, ha comptat amb la cessió de l’apartat de la producció i l’escenografia de la Fundació Òpera Catalunya. O sigui, de l’entitat que aplega al seu pinyol l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell (totalment innovadora en els anys setanta i potenciadora del circuit operístics tant a La Faràndula com a altres ciutats catalanes). El director d’escena de l’espectacle, Carles Ortiz, també prové del planter sabadellenc.

“És el principi d’una col·laboració que durarà en el temps”, explicava ahir Juan Carlos Esteve, vicepresident de l’entitat. “De fet, quan vam anar a parlar amb ells per veure si podríem fer aquesta col·laboració, ens van respondre que justament havien fet la FOC per moure l’òpera per més indrets”, afegeix Esteve, qui participa de la funció de diumenge en el paper d’Uberto.

No només no han posat pegues, sinó que s’espera que la col·laboració es pugui estrènyer en el futur. I és que l’òpera sabadellenca i la terrassenca juguen en lligues (molt) diferents. “Fent sinergia, guanyem tots”, diu Anna Farrés, qui interpretarà el personatge de Serpina i qui afegeix que Sabadell ja havia fet un cop de mà a terrassa en altres ocasions (com ara alguns cantants del cor saballut que han vingut a fer reforç dels egarencs).

I Josep Maria Casarramona, president de l’Associació, remata: “Nosaltres ens diferenciem pel caràcter amateur del cor, amb un perfil molt formatiu, de tècnica vocal, llenguatge…”.

“La serva padrona” té lloc aquest diumenge a l’Auditori de Terrassa, a partir de les 19 hores. “Serà una funció d’òpera en format reduït”, diu Casarramona, amb una durada aproximada d’una hora. “És molt divertida, tothom s’ho passarà pipa. Ningú s’avorrirà: ans a contrari, potser desperta passions”.

La temporada operística prosseguirà immediatament, ja que l’entitat participa del 15è cicle Sons Clàssics amb quatre concerts. El 21 de maig al casal de Can Parellada, el dia 22 de maig al casal de les Fonts, el dia 23 a la plaça de la Immaculada (Égara) i el dia 25 a la plaça de la Cultura (Poble Nou). Hi participen Anna Farrés, Marina Porras, Juan Carlos Esteve.

Sarsuela per Festa Major

Amb l’estiu arribarà la Festa Major de Terrassa, de la qual tornen a participar des de la seva base de la plaça del rector Homs. Allà faran una sarsuela, “que no es programa gaire a Terrassa”, defensa Esteve. Concretament, “Recull de Luisa Fernanda”. Serà el 2 de juliol (dimarts), a les 20 hores.

A més, la pianista Ingrid Cusidó també va presentar ahir les “sèries internacionals” de piano, que tindran lloc entre octubre i desembre a la sala cúpula del Gran Casino (llibreria Abacus)

Òpera de Nadal

Encara queden mesos, però ja poden avançar que la gran òpera d’aquest any 2024 serà “L’Elisir d’amore” (de Gaetano Donizetti).

Tindrà lloc en doble sessió al Teatre Principal, els divendres 13 de desembre (21 hores) i el diumenge 15 de desembre (18 hores). “És el plat fort de l’any i enguany la inspiració és el modernisme”, diu Casarramona, “per això l’hem batejat ‘Una òpera de ciutat’ i l’objectiu és el que el públic vegi reflectida terrassa damunt l’escenari”.

Finalment, clouran la temporada amb el concert de Reis, enguany batejat com “El Regal de Verdi” i que s’escenificarà a l’Auditori el 12 de gener de 2025.

Estrènyer la connexió sabadellenca?
To Top