Terrassa

Objectiu a Terrassa: 1.000 donacions de sang en un mes

Creu Roja i el Banc de Sang presenten una campanya pionera

Impulsors i patrocinadors de la campanya, en la presentació realitzada aquest dimarts / NEBRIDI ARÓZTEGUI

L’objectiu és doble. El primer, el nominal, arribar a les 1.000 donacions de sang en un mes, repte que comença precisament aquest dimarts. El segon: afavorir un relleu generacional, aconseguir més joves donants. Creu Roja i el Banc de Sang i Teixits han presentat aquest dimarts aquesta iniciativa pionera a Catalunya. Ho han fet a l’Ajuntament de Terrassa, un dels patrocinadors de l’esdeveniment juntament amb el Diari de Terrassa, la Fundació Manuel Lao i Publitesa.

Durant aquest mes, la seu local del Banc de Sang, a MútuaTerrassa, ampliarà els seus horaris per atendre més gent. L’últim dia de la campanya hi haurà festa a la Plaça Vella, un acte especial a la Masia Freixa i una convocatòria de donacions per a funcionaris municipals a l’Ajuntament. I una unitat mòbil recorrerà diversos punts per  posar el fermall final al desafiament: 1.000 donacions en un mes.

L’objectiu és doble. El primer, el nominal, arribar a les 1.000 donacions de sang en un mes, repte que comença precisament aquest dimarts. El segon: afavorir un relleu generacional, aconseguir més donants joves

La mitjana d’edat dels donants a Catalunya és de 45 anys. “El relleu generacional és molt important”, ha insistit Isabel González, hematòloga i directora del Banc de Sang en la presentació del repte, que suposa augmentar en un 30% les donacions habituals que es registren en un mes a la ciutat.

Recurrent

El 14 de juny se celebra el Dia Mundial del Donant de Sang. A Catalunya es necessiten cada dia 1.100 donacions, però, tot i que les reserves, de moment, no perillen, “només el 5% de la població apta per donar, ho fa”, ha ressaltat Laura Rivas, regidora de Salut.

“Esperem que la marató sigui multitudinària”, ha afegit Anna Bertran, presidenta de Creu Roja Terrassa abans de subratllar la rellevància de la campanya més enllà de la xifra de donacions: “Volem conscienciar la població jove i aconseguir que l’acte de donar no sigui puntual, sinó recurrent i habitual”.

“Terrassa, apunta’t al repte” és el lema de la campanya, que compta amb un codi QR per demanar hora per a les donacions.

To Top