Terrassa

“El servei de Rodalies és una vergonya”

Més de 400.000 usuaris han patit les conseqüències de l’avaria de Renfe: retards, estacions tancades i trens aturats

En José Morcillo (24 anys) es trobava a l’estació de Terrassa Est quan van ocórrer els fets: “Vaig estar més d’una hora esperant un tren que mai va arribar. Havia d’anar a Sagrera al voltant de les 17 hores, i per megafonia van avisar que el tram de Barcelona quedava anul·lat. Va venir un familiar a buscar-me a l’estació perquè no tenia una altra forma d’arribar a la meva destinació”.

Un robatori de cable de coure a l’estació de Montcada Bifurcació aquest diumenge ha desestabilitzat la rutina de més de 400.000 usuaris de Rodalies. Segons Adif, aquesta és la major incidència registrada a Catalunya.

“Estic cansat de Rodalies”

Amb l’arribada del dilluns, moltes persones han viscut les conseqüències de l’avaria des de l’andana de Rodalies. En Pau Castilla, de 20 anys, volia agafar el tren en direcció Plaça Catalunya a les 6 del matí: “Un treballador de l’Estació del Nord m’ha preguntat a on anava i no m’ha deixat entrar a l’estació. Però estic content perquè m’ha donat una T-Usual de tres zones perquè faci el mateix trajecte en Ferrocarrils durant aquest mes. En portava moltes, imagino que les ha anat repartint”, exposa.

En Víctor Reyes (25 anys) ha sortit aquest matí a les 08.40 hores per dirigir-se a la seva parada habitual, Arc de Triomf: “Normalment, hauria arribat a les 09.10 hores, però amb l’avaria ha trigat més de dues hores. El servei és una vergonya”. Afegeix que “hem estat aturats durant 45 minuts en un túnel, i en arribar a l’estació de Fabra i Puig ens han fet baixar del tren per continuar en un altre mitjà de transport. Això serà cada dia així? Estic molt enfadat”, explica.

La Mara Delgado utilitza Rodalies cada dia per anar a la universitat: “Habitualment trigo uns 40 minuts a fer el meu trajecte, i l’avaria ara m’obliga a sortir abans de casa per agafar dos mitjans de transport més: l’autobús i el metro”. Un fet que es tradueix en més minuts de trajecte, tant a l’anada com a la tornada. “Només tinc una via per arribar a casa, i els dies lectius depenc totalment de Rodalies”.

La Paula López, de 20 anys, per anar a la feina fa un breu trajecte entre Terrassa Nord i Sabadell Centre, que normalment és de 10 minuts: “Ara trigo una hora perquè he d’agafar Ferrocarrils i fer transbord a Sant Cugat”. A més per estudis ha d’anar fins a Badalona habitualment, “he de fer un trajecte de nit que arribarà a durar més d’una hora”.

La R4, una de les més afectades

Terrassa és un dels punts amb més afectació. Tal com s’ha informat des de Rodalies, circularan dos trens per sentit i hora entre Manresa i Fabra i Puig, que esdevé ara la darrera parada per a molts viatgers, que continuaran el seu trajecte en metro o autobús.

Amb aquesta incidència, disminueix el trànsit de trens: per les vies de Rodalies circulen només un 33% dels trens en hora punta i el 50% durant la resta del dia. El director de Rodalies, Antonio Carmona, ha declarat als mitjans que la resolució de les línies R4 i R3 “anirà per llarg”. Es recomana als usuaris de Manresa, Terrassa i Sabadell que utilitzin el servei dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

“El servei de Rodalies és una vergonya”
To Top