Diners

La Cecot demana un Govern “estable” que trenqui amb l'”immobilisme”

La patronal amb seu a Terrassa reclama un executiu “cohesionat” que mantingui criteris, que sigui “previsible” i que s’avanci a les situacions i que desenvolupi les “grans reformes pendents”

El president de la Cecot, Xavier Panés / Nebridi Aróztegui

Després dels resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya celebrades aquest diumenge, la Cecot demana acords entre les forces polítiques per assolir “estabilitat” en el Govern, desenvolupar “reformes pendents” i impulsar noves propostes que “trenquin amb l’immobilisme de les darreres dècades i permetin avançar l’economia productiva”. La patronal amb seu a Terrassa reclama als partits que arribin a acords i un consens polític per “resoldre, des de la política, les reformes estructurals pendents al país; des de les infraestructures, passant per la sanitat, l’ensenyament o l’administració pública“.

“Caldrà apostar per la cultura del diàleg per tal d’aprofundir en les reformes econòmiques que necessita Catalunya, reforçar la creació d’ocupació, reimpulsar la indústria, impulsar infraestructures o millorar l’ensenyament i la sanitat, entre molts altres temes pendents i que són urgents”, afirma Xavier Panés, president de la Cecot, qui també considera que “s’obre un temps de pactes per governar i esperem que aquests pactes retornin l’estabilitat política i institucional al país. L’empresariat necessita un Govern cohesionat que mantingui criteris, que sigui previsible i que s’avanci a les situacions”.

L’entitat demana que es tingui en compte l’opinió de les organitzacions de representació empresarial, ofereix col·laboració i recorda al nou Govern que “és necessari que política i empresa estiguin alineades en termes de prioritats i presa de decisions”. En aquest sentit, “ara sí que l’empresariat només entendrà estar a la taula on es decideixin les reformes que afecten el desenvolupament empresarial i creixement econòmic. S’ha acabat l’immobilisme de no prendre decisions en l’àmbit de la competitivitat o d’aquelles preses majoritàriament sense tenir cap aval per part del món de la representació empresarial, especialment de la mitjana i la petita empresa”, diu Panés.

D’altra banda, l’organització multisectorial expressa el seu “total respecte” al resultat dels comicis, alhora que valora com un “toc d’alerta” a partits i institucions la baixa participació en aquesta jornada electoral. “L’allunyament de la ciutadania en aspectes cabdals com la governança del país, però també en àmbits importants com l’educació, la cultura o l’associacionisme en general, acabaran convergint en la manca d’una societat civil mobilitzada i implicada que, sovint, suposa el contrapunt als Governs perquè els aporta informació des d’un punt de vista diferent i complementari, que pot millorar els seus processos de decisió”, indica Panés.

To Top