Terrassa

Les afectacions a Rodalies podrien pretendre perjudicar les eleccions

El Ministeri de Transports no descarta que l’afectació que pateix el servei de Rodalies aquest 12-M sigui fruit d”una acció intencionada”

El Ministeri de Transports no descarta que l’afectació que pateix el servei de Rodalies aquest 12-M sigui fruit d”una acció intencionada”, segons han avançat fonts del ministeri a ‘La Vanguardia’ i ha confirmat l’ACN.

Des del Ministeri no asseguren al 100% que es tracti d’un fet intencionat, però sí que apunten que podria ser-ho i admeten que contemplen aquest escenari. Els Mossos d’Esquadra han explicat a l’ACN que de moment s’estan investigant els fets com un robatori amb força. El robatori de coure d’aquesta matinada passada a Montcada i Reixac ha provocat una sobretensió a l’enclavament de Montcada Bifurcació que està afectant de forma generalitzada al servei de Rodalies de Catalunya.

Les fonts del Ministeri expliquen a l’ACN que el punt del robatori del cable i el senyal cremat com a conseqüència d’això es troba a uns 300 metres de l’estació de Montcada Bifurcació i, des d’allà, el cablejat va a parar a l’enclavament.

“Es tracta d’un nus ferroviari clau al nord de Barcelona”, indiquen tot detallant que hi ha un elevat nombre de vies, molts canvis d’agulla i senyals i amb un centre de manteniment d’Adif i un taller de Renfe.

Les mateixes fonts, que no descarten que l’afectació sigui un fet intencionat, remarquen també que el tall de cable s’ha produït en un punt “de no fàcil accés”, en un pas sota de l’autopista rodejat de canyes i al qual s’hi ha d’accedir pujant per un terraplè.

Les afectacions a Rodalies podrien pretendre perjudicar les eleccions
To Top