Ahir i Avui

Un gran bassal i un plat de “callos”

Carrer de las Navas de Tolosa 1981 – 2024

D’un escenari a l’altre sembla que hagi passat tota una vida. Bé, en realitat, n’han passat moltes per aquesta zona del carrer de Las Navas de Tolosa. A la fotografia més vella, que és de 1981, any de la victòria del Liverpool a la final de l’antiga Copa d’Europa contra el Real Madrid, l’aspecte és molt més senzill i, fins i tot, el bassal té certes connotacions de deixadesa. En canvi, en la instantània actual, podem veure una cara molt més renovada i amb detalls que expliquen el pas del temps i de manera molt positiva. Es deixa entreveure, a l’esquerra, la façana del Nou Astoria, on la Vanessa cuina uns “callos” que farien aixecar a molts de les seves tombes. Una delícia.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Eric Serrano 

A la foto d’ara tot es veu com més ordenat, més polidet i amb més presència. En canvi, a la imatge de principi dels anys vuitanta, hi ha una mica de desgavell en molts punts, començant pels cotxes, que aparquen allà on els ve de gust, per dir-ho molt finament. Centrant-nos en el bassal, podem tenir per segur que no es va assecar en dos dies.

És preferible

Per molt que hi hagi qui enyori el passat, s’ha de convenir que és preferible la composició del carrer que es veu a la fotografia moderna que no pas el que hi ha a la de temps pretèrits, amb el bassal, repetim, aportant un pèl de marge per a les malifetes dels galifardeus que els agrada embrutar-se per un pur sentit del caos i la inacció davant de què és correcte. Aquesta fotografia d’anteriors èpoques, com dèiem abans dels “callos” del Nou Astoria, també és una delícia.

To Top