Terrassa

Més Punts Lila contra les violències masclistes i LGTBIQ+fòbiques a Terrassa

L’Ajuntament convida comerços, agents de l’economia social i solidària i entitats a sumar-se a la xarxa per lluitar contra les violències masclistes i LGTBIQ+fòbiques

Punt Lila i + a la passada edició de la Festa Major / Lluís Clotet

L’Ajuntament de Terrassa treballa en la creació d’una xarxa de Punts Lila i + amb l’objectiu d’augmentar el nombre d’agents que es sumin a la lluita contra les violències masclistes i LGTBIQ+fòbiques i d’articular una resposta de manera comunitària. El servei de Polítiques de Gènere ha organitzat una sèrie de sessions formatives i orientacions personalitzades durant les properes setmanes per a facilitar l’assessorament als comerços, agents de l’economia social i solidària i entitats que vulguin formar part de la xarxa, capacitant-los per a desenvolupar les funcions com a Punt Lila i +.

La intenció del consistori és “reconèixer la corresponsabilitat a l’hora d’abordar aquestes violències, de manera comunitària amb comerços, entitats, equipaments, agents educatius i de salut o centres esportius, entre d’altres”, detalla l’Ajuntament.

“Per l’Ajuntament és prioritari que Terrassa sigui una ciutat lliure de qualsevol tipus de violència masclista, i la creació d’una Xarxa de Punts Lilea i + és una de les actuacions que estem impulsant”, explica la regidora de Polítiques de Gènere i LGTBIQ+, Lluïsa Melgares. “Per la seva proximitat i complicitat amb la ciutadania, els comerços i les entitats poden ser espais segurs i rellevants en la detecció, l’assessorament i la derivació als serveis especialitzats d’atenció de persones que puguin estar patint aquestes violències. Agraïm enormement la implicació d’aquests agents en el projecte, ja que és una mostra del compromís de la ciutat en aquest tema i de que el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort”, afegeix.

Què és un Punt Lila i +?

Un Punt Lila i + és un punt de referència en prevenció i sensibilització envers les violències masclistes. Qualsevol persona que vegi un Punt Lila i + sabrà que en aquell comerç o establiment pot obtenir informació i assessorament sobre qüestions
relacionades amb la violència masclista o LGTBIQ+fòbica, i sobretot, ser derivada als serveis especialitzats de la ciutat on podrà obtenir ajuda si ha patit o a estat testimoni d’una situació de violència.

Tots els establiments i entitats interessades en participar ho poden sol·licitar enviant un correu electrònic a polgenere@terrassa.cat.

Més Punts Lila contra les violències masclistes i LGTBIQ+fòbiques a Terrassa
To Top