Esports

Homenatge a vuit dones pioneres en l’arbitratge

El Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa ha celebrat aquest dimarts un acte de reconeixement al Centre Cívic Vapor Gran

El Consell Esportiu del Vallès Occidental de Terrassa ha celebrat aquest dimarts al Centre Cívic Vapor Gran un acte de reconeixement a aquelles dones que han estat pioneres en l’arbitratge i tutoria de joc en l’àmbit de l’esport escolar.

Vuit dones de diferents disciplines van rebre la distinció pel seu treball en els anys 80 i 90, fent un primer pas cap a la igualtat i la normalització de la presència femenina en el món de l’esport. Les premiades van ser Olga Tomillo (voleibol), Mari Carmen Martínez (bàsquet), Rosa Mellado (futbol sala), Julia Ros (futbol 7), les germanes Marina i Marta Jiménez (handbol) i Marta Gómez (hockey). També es va atorgar una menció especial a Joaquim Barba (hockey).

L’acte va comptar amb la presència de la presidenta del Consell i regidora d’Esports de l’Ajuntament de Terrassa, Sarai Gascón, i el primer president del Consell Esportiu, Josep Casajoana, qui ha ofert una visió de de la incorporació de les dones a papers tant rellevants en l’esport com en el dels àrbitres.

Des del Consell Esportiu manifesten que “la presència del gènere femení a l’esport escolar ha de garantir una visió més feminista de l’esport”. És per això que aquest curs impulsen el projecte “Tutores de joc cap al canvi: equitat i diversitat a l’esport”, on a través de diferents accions pretenen atraure major presència de tutores de joc en les diferents disciplines, sobretot en les que la presència femenina és més inexistent, com el futbol 7 i el futbol sala.

Homenatge a vuit dones pioneres en l’arbitratge
To Top