Fira Modernista

Minyons veu a Cal Reig l’impuls per ser al top del món casteller

La colla estrena parcialment la seva seu amb exhibició castellera i un programa d’activitats tot el cap de setmana

El pati exterior de Cal Reig, amb espectaculars vistes a la teulada modernista del MNACTEC / Nebridi Aróztegui

Els Minyons de Terrassa han presentat aquest dimecres el primer acte públic que faran a la seva nova seu, Cal Reig. Serà dissabte a les 18 hores quan la colla egarenca actuarà per primera vegada a la nova plaça de Cal Reig, al costat de tres colles convidades: Joves Xiquets de Valls, Castellers de Sarrià i Castellers de Cornellà. Serà l’acte central d’un programa d’activitats amb el que els malves se sumen a la Fira Modernista.

Aquest dimecres, coincidint amb la visita a Terrassa de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, Minyons ha presentat la seva festa. Ho ha fet durant una visita a les obres de la nova seu, que afronten la recta final. Jaume Maeso, president de Minyons, ha explicat que “obrirem parcialment Cal Reig per omplir-lo de vida aquest cap de setmana. Estem molt contents i emocionats”.

La sala interior de Cal Reig, amb 11 metres d’alçada, que permetrà assajar castells de nou / Nebridi Aróztegui

El cap de setmana les activitats es concentraran a la planta baixa de Can Reig i al pati, que “ja estaran acabats. Després de la Fira Modernista tornarem a tancar per acabar les obres i, a mitjan juny, abans de la Festa Major de Terrassa, esperem poder portar l’activitat ordinària de la colla, amb els assajos, tornar les claus de la Casa Jacint Bosch i instal·lar-nos definitivament”. La col·locació de la reixa de protecció, que serà retràctil, marcarà el dia de l’arribada de la colla a les naus del carrer de la Mare de Déu dels Àngels. La inauguració oficial de la nova casa de Minyons es farà al mes de setembre, després de la pausa de l’estiu i amb la seu ja completament acabada.

Cal Reig ha de funcionar com “un revulsiu social i casteller” per als malves, ha dit Maeso. La colla espera incrementar la seva massa social amb les noves instal·lacions i també millorar tècnicament. “Es donaran les condicions per poder estar al top de les colles castelleres”, ha comentat el president.

Les obres estan transformant l’antic conglomerat de naus industrials en un espai diàfan, amb una sala interior d’11 metres d’alçada que podrà acollir castells de nou i un pati exterior. A la primera planta s’habilitarà la sala de reunions, una sala d’actes amb espectaculars vistes a la teulada modernista del MNACTEC, la sala de gralles, els vestuaris i les dutxes. A la planta baixa hi haurà la sala de la canalla, el magatzem, la cuina i un bar restaurant que gestionarà el bar Zurito.

Aquest matí el seu propietari, Xavier Gómez, ha explicat que “el projecte del bar de Cal Reig neix per a dinamitzar aquest espai, donant servei a la colla i obrir-lo a la ciutat. Acollirem dinars, actes, presentacions, conferències i al pati portarem música en directe i posarem pantalles els dies de partit”.

Cap de setmana modernista

Minyons preparen una gran festa aquest cap de setmana per a estrenar parcialment la seva seu. A partir de les 10.30 hores de dissabte, els malves obriran el pati i gran part de la planta baixa de Cal Reig, on durant tot el dia se succeiran activitats. A les 12 hores sortirà la Banda de Terrassa, a partir de les 12.15 hores començarà el vermut amb cançons de Taverna, a càrrec de “Ksomronda“. A partir de les 17 hores hi haurà la primera sessió de contacontes amb “Vet Aquí Que” i la cercavila que portarà a la colla del Mercat de la Independència a Cal Reig. I al vespre l’actuació, a partir de les 21.45 hores actuaran “Pascual i els Desnatats” i de “PD Makarres“, que tancarà la festa a les 23.30 hores.

Diumenge a les 11 hores hi haurà una altra sessió de contacontes amb “Vet Aquí Que”, a partir de les 12 hores el tradicional ball de gralles modernista i a les 17 hores una altra sessió de contacontes.

To Top