Diners

La Red Innpulso premia l’empresa terrassenca Bio2Coat

L'”spin-off” de l’Eseiaat ha estat guardonada en l’àmbit de la innovació social i urbana

El regidor Pep Forn i José Ignacio Velasco i Farayde Matta, cofundadors de Bio2Coat / Ajuntament de Terrassa

L’empresa terrassenca Bio2Coat, una “spin-off” de l’Eseiaat (Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha estat premiada aquest dimecres per la Red de Ciudades de la Ciencia y la Innovación (Red Innpulso) en el marc de la setena edició de la jornada Innpulso Emprende, celebrada a Barakaldo i promoguda juntament amb el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. L’empresa emergent, especialitzada en recobriments i pel·lícules comestibles per a la conservació d’aliments frescos, ha estat guardonada com a projecte més innovador en l’àmbit de la innovació social i urbana.

L’empresa, fundada per José Ignacio Velasco (expert en enginyeria de materials) i Farayde Matta (experta en enginyeria alimentària) lluita contra les pèrdues, els residus i el malbaratament alimentari a través de la seva tecnologia de recobriments i pel·lícules 100% naturals i comestibles. Ofereix una gamma de recobriments de conservació en base aquosa que prolonguen la vida útil de fruites i hortalisses.

L’empresa de Terrassa desenvolupa envasos comestibles i que mantenen el valor nutricional dels aliments, millorant el seu aspecte i reduint l’ús de plàstic, destaca el jurat del premi, compost per Carlos Marco Estellés, sotssecretari del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats; Olatz Goitia, directora general de Beaz Bizkaia; i Xabier González Vegas, director de Sostenibilitat Ambiental a Ihobe.

Bio2Coat, una de les “start-ups” amb més projecció a Catalunya

A més de Bio2Coat, la Red Innpulso ha premiat també la basca Alba Emission Free Energy, una empresa d’Abanto-Zierbena que realitza negocis orientats a aconseguir la completa descarbonització de sectors com el transport i la indústria, com a projecte més innovador en l’àmbit de la innovació tecnològica. A més, hi ha hagut una menció especial a l’empresa més “influencer” per a Minifunkids, de Dos Hermanas, per haver generat la major difusió i interacció en xarxes socials durant els dies previs a la trobada.

El lliurament de premis ha estat presidit per la secretària general d’Innovació del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, Teresa Riesgo; el president de la Red Innpulso, Carles Ruiz (alcalde de Viladecans); i l’alcaldessa de Barakaldo, Amaia del Campo.

Des de la xarxa expliquen que el jurat ha valorat criteris com la maduresa de la idea, la viabilitat del projecte, el grau d’innovació, la capacitat i experiència de l’equip i l’impacte del projecte sobre el territori.

Alcaldes, alcaldesses i teixit emprenedor

Innpulso Emprende reuneix anualment alcaldes i alcaldesses de les ciutats pertanyents a la Red Innpulso amb les pimes, micropimes i “start-ups” o projectes més innovadors que han estat seleccionades per cadascuna de les ciutats. La trobada facilita l’acostament entre pimes innovadores a escala nacional, potencia l’intercanvi d’experiències en la promoció i el suport a la innovació des de l’administració i posiciona i impulsa les pimes innovadores que pertanyen a les ciutats Innpulso, donant-los visibilitat per facilitar-ne l’accés a mercats potencials i possibles inversions.

El regidor d’Innovacio de Terrassa, Pep Forn, ha intervingut a les jornades amb una presentació sobre Terrassa com a ciutat innovadora. La cofundadora i CSO de Bio2Coat, Farayde Matta, ha estat l’encarregada de presentar el projecte de l’empresa.

To Top