Diners

Fluidra guanya 37 milions d’euros el primer trimestre, un 10,2% menys

Les vendes de la companyia vallesana van retrocedir un 5%, fins als 527 milions d’euros

La seu de la companyia a Sant Cugat del Vallès

Fluidra va obtenir un benefici net de 37 milions d’euros al primer trimestre del 2024, un 10,2% menys que els 41 milions d’euros del mateix període de l’any passat, segons ha informat l’empresa en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Els ingressos fins a març van ser de 527 milions, un 4,8% interanual menys, mentre que el resultat brut d’explotació (Ebitda) va assolir els 118 milions, un 1,9% menys.

La companyia vallesana d’equipament i de solucions connectades per a piscines i “wellness” ha explicat que els resultats estan “en línia amb les expectatives en un trimestre amb menys dies hàbils” per la Setmana Santa i ha reiterat la seva confiança de complir amb els objectius de l’any.

L’empresa ha assenyalat que el marge Ebitda es va incrementar fins al 22,4%, reflectint “l’efecte de les menors vendes”, així com l’expansió del marge brut gràcies al mix geogràfic i de producte i les iniciatives d’estalvi de costos. En aquest sentit, el programa de simplificació “ja ha generat sis milions” en el primer trimestre i la companyia preveu que aporti altres 30 milions al llarg de l’any. Fluidra ha recordat que entre el 2023 –any en què va generar 30 milions– i el 2025, el programa ha de crear 100 milions d’Ebitda per l’expansió de marges i la reducció dels costos fixos.

El benefici de caixa net, per part seva, va ser de 59 milions, un 1,9% menor que un any enrere, i l’empresa ha assegurat que “continua centrant-se en la generació de caixa”.

Previsions

La multinacional amb seu a Sant Cugat del Vallès ha assenyalat que manté el “‘guidance” per a enguany, en el qual preveu unes vendes d’entre 2.000 i 2.150 milions, un Ebitda d’entre 440 i 490 milions i un benefici de caixa net d’entre 1,07 i 1,25 euros per acció.

El president executiu de l’empresa, Eloi Planes, ha mostrat la seva satisfacció pels resultats presentats: “Amb aquest rendiment i l’evolució positiva a l’abril, estem ben situats per a complir nostre ‘guidance'”. Ha afegit que la companyia està “creant un grup estructuralment més fort” i ha posat en valor l’oferta de productes i l’àmplia presència geogràfica, així com la posició de Fluidra en el sector de les piscines connectades i sostenibles.

50% de “pay out”

Fluidra ha proposat a la junta general d’accionistes la distribució d’un dividend de 0,55 euros per acció amb càrrec als resultats del 2023, la qual cosa implica un 50% de “pay out” del benefici de caixa net de l’any passat.

D’aprovar-se en la junta d’aquest dimecres, el desemborsament total serà d’un màxim de 106 milions i l’empresa realitzarà un pagament de 0,3 euros per acció el pròxim 3 de juliol i de 0,25 euros per títol el pròxim 3 de desembre.

El consell d’administració de Fluidra també ha proposat a Olatz Urroz García com a consellera independent i la reelecció d’Esther Berrozpe i Brian McDonald com a consellers independents de la companyia.

Fluidra guanya 37 milions d’euros el primer trimestre, un 10,2% menys
To Top