Diners

Wecaria entra a la incubadora de logística 4.0 de la Zona Franca

L’empresa emergent terrassenca és un dels 12 nous projectes que incorpora la iniciativa del Consorci de la Zona Franca de Barcelona

Xavi Espinal i Marc Busom, fundadors de Wecaria

L’empresa emergent terrassenca Wecaria, que desenvolupa solucions per digitalitzar automòbils, com per exemple que els tallers mecànics disposin de dades, en temps real, de l’estat dels vehicles dels seus clients, és un dels dotze nous projectes que s’incorporen al Logistics 4.0 Incubator, la primera incubadora d’alta tecnologia de l’Estat espanyol dedicada a la indústria 4.0 en l’àmbit de la cadena de valor del sector logístic.

Impulsada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) amb el suport de la Fundació INCYDE a través dels fons europeus FEDER, aquesta incubadora –ubicada en un espai configurat pel despatx terrassenc Torrella Ingeniería – Arquitectura té com a objectiu prestar serveis al col·lectiu empresarial, científic i tecnològic de diferents sectors associats a la cadena de valor de la logística susceptibles de la indústria 4.0, afegint valor tecnològic tant als productes com als processos.

En un acte amb l’assistència dels projectes incubats i mitjans de comunicació, el delegat especial de l’Estat al CZFB, el terrassenc Pere Navarro, i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué, han donat la benvinguda aquest dilluns a les noves iniciatives que tenen diferents focus en tecnologies emergents dins de la logística 4.0, com la Intel·ligència Artificial (IA), l’automatització de magatzems per optimitzar els processos, l’Internet de les Coses (IoT), l’última milla (un element clau en el comerç electrònic) o la logística verda. Són Actiontracker, Flexyfreight, Global Forwarders (Envio x envio), HermIA, Janvi Logistics, Kepler AI Logistics, Kovix, Myappssistance, Nubfreight, Sincropool, Vaive Logistics i Wecaria Tecnologies.

“Un any després de la posada en marxa del Logistics 4.0 Incubator el balanç que fem és molt positiu i ens reafirma en la nostra aposta de comptar amb una plataforma que ofereix serveis de valor afegit al col·lectiu empresarial, científic i tecnològic, per dissenyar productes i processos innovadors que estan transformant la indústria logística cap a un sector més digital, connectat i eficient“, ha explicat Navarro. “Les empreses incubades han aconseguit generar 13,6 milions d’euros a través de rondes d’inversió i/o d’ampliació de capital i ajudes competitives, una xifra que dona bon compte del potencial de les iniciatives que estem donant suport”, ha assenyalat.

Segons informa el CZFB, en tan sols un any d’activitat el Logistics 4.0 Incubator ja ha acollit un total de 42 projectes que han creat 72 nous llocs de treball, han realitzat 361 nous clients i han rebut 49 reconeixements

Blanca Sorigué, directora general del CZFB, ha destacat aquest dilluns que “el Logistics 4.0 Incubator és un gran instrument de captació de talent en el sector logístic que tradicionalment ha sigut poc atractiu per a la gent jove i que ara ho veu com un sector clau en l’economia amb reptes apassionants i infinites oportunitats de futur”. “Aquesta incubadora també suposa una bona oportunitat per generar talent sènior, ja que tenim 8 iniciatives que han estat impulsades per professionals de més de 50 anys que estan reorientant i diversificant alguns dels subsectors de la logística”, ha afegit.

Representants del Logistics 4.0 Incubator i de les empreses que s’hi incorporen / CZFB

En l’acte, els representants de les empreses emergents presents han tingut l’oportunitat d’explicar els seus projectes en format  “pitch”, és a dir, en un discurs d’un màxim de dos minuts.

Wecaria és una “start-up” de dades vinculada al sector de l’automoció, la mobilitat i la logística. Va ser fundada pels joves terrassencs Xavier Espinal i Marc Busom i gestada en el programa Emprèn UPC Terrassa. Avui està allotjada als espais per a empreses de Cambra Business & Working de la Cambra de Comerç de Terrassa.

Connecten vehicles (cotxes, motos, furgonetes, camions…) i extreuen les dades de la centraleta per tal de desenvolupar nous models i serveis. “Estem al mercat treballant amb grups de tallers i amb altres empreses relacionades amb el sector de la mobilitat. Estem també iniciant la nostra segona ronda d’inversió que té per objectiu ajudar-nos a escalar el negoci a nivell nacional”, explicava a finals de febrer, coincidint amb la seva participació a 4YFN, Marc Busom, coCEO de l’empresa. “Som una empresa de dades de mobilitat i generem intel·ligència i informació clau per a les empreses, que proporcionem a través d’apps i softwares adaptats a cada necessitat dels clients”, afegia.

Accent vallesà a la primera incubadora de logística 4.0

To Top