Terrassa

Ordenen la retirada immediata d’unes populars galetes del supermercat

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha emès una alerta

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha emès una alerta després de detectar la presència d’un al·lergogen no declarat en unes galetes venudes en supermercats.

Es tracta de proteïnes de la llet, que poden desencadenar reaccions al·lèrgiques en persones sensibles a aquest ingredient. Aquelles persones que no són al·lèrgiques a la llet no corren risc en consumir aquestes galetes.

Són les galetes de tipus maria de la marca Hacendado, és a dir del Mercadona, que afirmen ser “sense gluten i sense lactosa”. La mateixa empresa de supermercats ha anunciat a la seva pàgina web que retirarà les galetes afectades “de manera preventiva”.

El lot assenyalat per l’alerta de l’AESAN correspon a aquell la data de consum del qual preferent és el 29/05/2025. Aquestes galetes venen envasades en plàstic, es troben a temperatura ambient i cada unitat pesa 205 grams, la qual cosa facilita la seva identificació com el producte afectat.

El problema va ser detectat al País Valencià, i gràcies al Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (Sciri, per les sigles en castellà), es va traslladar l’alerta a l’Aesan que la va fer extensiva a la resta de l’estat espanyol. Des de l’entitat verificaran que es retirin tots els productes afectats, també de la cadena de distribució de Mercadona.

Ordenen la retirada immediata d’unes populars galetes del supermercat
To Top